NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb żytni pytlowy krojony (250g) - BIO
Masa netto: 250g
Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA
Pochodzenie: Polska
Skład: woda, 36% mąka żytnia typ 720*, zakwas żytni pytlowy* (woda, mąka żytnia typ 720*), mąka pszenna typ 750*, 2% posypka (otręby żytnie*), płatki ziemniaczane* sól morska
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1005/237
Białko (g): 6,3
Węglowodany (g): 48,4
W tym cukry (g): 1,4
Tłuszcz (g): 1,3
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Sól (g): 1,6
PRODUKT BIO: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.