WEGETARIAŃSKI BIO

*OLD FRIENDS Kimchi vegan mild, doypack (250g) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 5904722221185
Producent: OLD FRIENDS
Kimchi to znacznie więcej niż kiszona sałatka - to dziedzictwo koreańskiej kultury kulinarnej i narodowe danie łączące w sobie wszystkie pięć znanych nam smaków. Zawiera probiotyczne bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus. Przygotowany według oryginalnej receptury wyłącznie ze świeżych warzyw i przypraw, a najważniejszym dodatkiem jest oryginalna, koreańska przyprawa gochugaru. >> Produkt niepasteryzowany.

Kimchi vegan mild 

Teraz sałatka Old friends KIMCHI zamknięta jest w nowym, wygodnym opakowaniu. Lekki, oddychający i samodzielnie stojący Woreczek typu doypack z wentylem sprawia, że zawartość opakowania oddycha i nie pojawiają się problemy z rozsadzaniem opakowania, wywołanym procesami fermentacji.

Masa netto: 250g

Producent: OLD FRIENDS

Pochodzenie: Polska

Skład: kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, czosnek, imbir, papryka słodka, papryka gochugaru (0,5%), sos sojowy (nasiona soi (34%), woda, mąka pszenna, sól), cukier, sól.

Wartość odżywcza w 100ml produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 121/29
Białko (g): 1,68
Węglowodany (g): 3,14
W tym cukry (g): 2,35
Tłuszcz (g): 0,52
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,14
Błonnik: 2,42
Sól (g): 0,95

Alergeny: soja, pszenica

Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. 2 - 6°C.   

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu: NIE 

Bez laktozy: TAK 

Bez cukru: NIE

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Spring rolls z kimchi
Spring rolls z kimchi

SKŁADNIKI:

  • 50 g papieru ryżowego
  • 1 marchewka
  • pęczek świeżej kolendry
  • 100 g Old Friends KIMCHI
  • 1 mango
  • 100 g kiełków mung
  • ½ zielonego ogórka
  • 100 g makaronu ryżowego
  • listki świeżej mięty
  • 30 g fistaszków (orzechów arachidowych) Sos fistaszkowy:
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 40 ml soku z limonki Eko Wital
  • 90 ml wody
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka płatków chili
  • 1 łyżeczka imbiru, drobno posiekanego

 

Dressing miętowo- pomarańczowy:

  • sok z jednej pomarańczy
  • 2 łyżki soku z limonki Eko Wital
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka drobno posiekanego chili
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 10 listków posiekanej mięty

 

PRZYGOTOWANIE:

Przygotowujemy sos fistaszkowy. Masło orzechowe rozcieramy z wodą, następnie dodajemy sok z limonki, sos sojowy, płatki chili i drobno posiekany imbir i całość dokładnie mieszamy.W drugiej miseczce przygotowujemy miętowo – pomarańczowy dressing, dokładnie mieszając wszystkie składniki. Marchewkę, mango i ogórka kroimy w słupki (julienne). Kimchi odsączamy z soku i drobno siekamy. Przygotowujemy ciepłą wodę. Jeden listek papieru ryżowego moczymy w wodzie przez 3 sekundy i układamy go na desce. Na nim układamy warzywa, kiełki mung, kimchi, mango, makaron ryżowy, przygotowany wcześniej według przepisu na opakowaniu oraz miętę i kolendrę. Zostawiamy po 3 cm z każdej strony, aby móc zawinąć sajgonkę. Na początku zawijamy boki do środka, następnie zawijamy w rulon. Postępujemy tak z każdą kolejną sajgonką. Gotowe podajemy z sosami, posypane fistaszkami oraz świeżą kolendrą.