

ORGANIC Kasza jaglana ekologiczna (500g) - BIO
Kasza jaglana bio (tzw."jagły") jest otrzymywana z obłuszczonego ziarna prosa pochodzącego z gospodarstwa ekologicznego. Proso to jedno z najstarszych roślin uprawnych zwane często "polskim ryżem". Ugotowana kasza jaglana ze względu na swój doskonały smak może stanowić z produktami mlecznymi pełnowartościowe danie; jest też doskonałym dodatkiem zarówno do dań mięsnych jak i przyrządzanych na słodko.
Kasza jaglana ekologiczna BIO
Masa netto: 500g
Producent: Organic Farma Zdrowia; Konfekcjonowano przez: Eko-Wital Sp. z o.o. ul. Annopol 3; 03-236 Warszawa (PL-EKO-01)
Pochodzenie: Polska, Ukraina
Składniki: ekologiczna kasza jaglana 100%
Możliwa obecność zbóż zawierających: gluten, orzeszki ziemne i innych orzechów oraz sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 358 kcal (1514 kJ)
- Białko: 9,8g
- Węglowodany: 69g
- Tłuszcz: 3,9g
Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Przepis
SKŁADNIKI:
NA 4 PORCJE
- 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
- 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
- 3 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka posiekanych rodzynek
- 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
- 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego
PRZYGOTOWANIE:
Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.