BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Kukurydza słodka konserwowa ekologiczna (340g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907814663061
Producent: ORGANIC MARKET
Ekologiczna kukurydza w zalewie. Polecana głównie do do sałetek, surówek, zup czy duszonych dań warzywnych. Doskonały dodatek także do potraw kuchni wegetariańskiej i wegańskiej.

Kukurydza słodka w zalewie ekologiczna

Objętość netto: 340g, po odsączeniu 230g

Producent: Organic Farma Zdrowia, Wyprodukowano przez: Baltussen Konservenfabriek B.V., P.O. Box-1 NL-6665 ZG DRIEL dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1, 02-417 Warszawa, PL-EKO-01.

Składniki: kukurydza słodka ekologiczna, woda, sól morska, sok z cytryny ekologicznych.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna: 85 kcal (357 kJ)
  • Białko: 3g
  • Węglowodany: 13g
  • w tym cukry: 5,2g
  • Błonnik: 3,3g
  • Tłuszcz: 1,6g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
  • Sól: 0,32g

Certyfikacja: NL-BIO-01, rolnictwo UE

Informacje dodatkowe: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 48 godzin.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Przepis

Wielkanocna sałatka z buraczkami
Wielkanocna sałatka z buraczkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Składniki:

  • buraczki tarte 
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2-3 jajka
  • 1 czerwone cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
  • rzeżucha/ kiełki

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food