


Olej kokosowy virgin (900ml) - ORGANIC MARKET
Olej kokosowy virgin BIO
Objętość netto: 900ml
Producent: Organic Farma Zdrowia
Karaj pochodzenia: Filipiny
Składniki: olej kokosowy* *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3700kJ/ 900kcal
- Białko (g): 0
- Węglowodany (g): 0
- W tym cukry (g): 0
- Tłuszcz (g): 100
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 91
- Sól (g): 0
Certyfikaja: PL-EKO-08
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4°C
Przepis
Składniki:
- świeża papryka,
- 6 średnich świeżych pomidorów,
- 500ml bulionu warzywnego
- cukinia,
- 2 suszone pomidory,
- 2 suszone morele bez pestek,
- kilka gałązek natki pietruszki,
- kawałek pora,
- przyprawy: suszone oregano, suszony tymianek, pieprz ziołowy, świeże listki bazylii,
- olej kokosowy (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Świeże pomidory przekrój na pół i piecz w piekarniku ok. 20 minut, razem z papryką. Por drobno posiekaj i podduś na łyżce wody lub kilku kroplach oleju kokosowego. Dodaj garść posiekanej natki pietruszki, upieczone pomidory i paprykę morele, suszone pomidory i przyprawy. Miksuj ok. 20 sekund na wysokich obrotach. Dolej bulion warzywny, gotuj ok. 5 minut. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do zupy. Gotuj ok. 10 minut. Podawaj z dużą ilością posiekanej natki pietruszki i świeżej bazylii. Możesz doprawić śmietanką migdałową lub kokosową do smaku.
Przepis pochodzi z książki "Zielony sekret zdrowia. Uzdrawianie przez roślinne gotowanie.", autorki bloga Ullenka.