WEGETARIAŃSKI BIO

Olej kokosowy virgin (900ml) - ORGANIC MARKET

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249973848
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Ekologiczny olej kokosowy, nierafinowany, z pierwszego tłocznia, tloczony na zimno.

    Olej kokosowy virgin BIO

    Objętość netto: 900ml

    Producent: Organic Farma Zdrowia

    Karaj pochodzenia: Filipiny

    Składniki: olej kokosowy* *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3700kJ/ 900kcal
    • Białko (g): 0
    • Węglowodany (g): 0
    • W tym cukry (g): 0
    • Tłuszcz (g): 100
    • W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 91
    • Sól (g): 0

    Certyfikaja: PL-EKO-08

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4°C

    Przepis

    Ullenkowa pomidorowa z makaronem cukiniowym
    Ullenkowa pomidorowa z makaronem cukiniowym

    Składniki:

    • świeża papryka,
    • 6 średnich świeżych pomidorów,
    • 500ml bulionu warzywnego
    • cukinia,
    • 2 suszone pomidory,
    • 2 suszone morele bez pestek,
    • kilka gałązek natki pietruszki,
    • kawałek pora,
    • przyprawy: suszone oregano, suszony tymianek, pieprz ziołowy, świeże listki bazylii,
    • olej kokosowy (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania:

    Świeże pomidory przekrój na pół i piecz w piekarniku ok. 20 minut, razem z papryką. Por drobno posiekaj i podduś na łyżce wody lub kilku kroplach oleju kokosowego. Dodaj garść posiekanej natki pietruszki, upieczone pomidory i paprykę morele, suszone pomidory i przyprawy. Miksuj ok. 20 sekund na wysokich obrotach. Dolej bulion warzywny, gotuj ok. 5 minut. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do zupy. Gotuj ok. 10 minut. Podawaj z dużą ilością posiekanej natki pietruszki i świeżej bazylii. Możesz doprawić śmietanką migdałową lub kokosową do smaku.

     

    Przepis pochodzi z książki "Zielony sekret zdrowia. Uzdrawianie przez roślinne gotowanie.", autorki bloga Ullenka.