WEGETARIAŃSKI BIO

Olej kokosowy virgin (900ml) - ORGANIC MARKET

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249973848
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Ekologiczny olej kokosowy, nierafinowany, z pierwszego tłocznia, tloczony na zimno.

    Olej kokosowy virgin BIO

    Objętość netto: 900ml

    Producent: Organic Farma Zdrowia

    Karaj pochodzenia: Filipiny

    Składniki: olej kokosowy* *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3700kJ/ 900kcal
    • Białko (g): 0
    • Węglowodany (g): 0
    • W tym cukry (g): 0
    • Tłuszcz (g): 100
    • W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 91
    • Sól (g): 0

    Certyfikaja: PL-EKO-08

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4°C

    Przepis

    Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą
    Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą

    Składniki:

    Marynata:

    • 3 łyżki oleju kokosowego
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżeczka miodu
    • sól, pieprz, majeranek

    Przygotowanie:

    Cebulę i pieczarki kroimy w półplasterki (jeśli używamy grzybów suszonych, najpierw należy je namoczyć w wodzie), następnie smażymy na odrobinie oleju kokosowego do momentu, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem i dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z nadmiaru soku kapustę kiszoną. Całość smażymy ok. 5 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, całość zalewamy bulionem (125 ml) i dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Po tym czasie kapustę z grzybami przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy kiełbasę posmarowaną wcześniej przygotowaną marynatą. Danie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach pieczenia polewamy kiełbasę odrobiną piwa lub bulionu.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food