WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Orzechy pekan ekologiczne (75g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249974548
  • Orzechy pekan ekologiczne

    Ekologiczne orzechy pekan zaliczane są do jednych z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Podobne do orzechów włoskich, charakteryzują się maślanym posmakiem i aromatem, pozbawionym goryczki. Wypiekom nadają korzenny smak. Można je stosować jako dodatek do ciast orzechowych, keksów oraz tortów. Doskonale smakują również jako samodzielna przekąska.

    Skład: ekologiczne orzechy pekan

    Masa netto: 75g

    Pochoczenie: USA

     

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

     

    Przepis

    Domowa granola
    Domowa granola

    W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem.

     

    W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem. 

     

    Składniki:

      • 2 szklanki płatków bezglutenowych (ryżowych, gryczanych etc.)
      • ½ szklanki oliwy z oliwek - mleko roślinne i owoce do podania, laska wanilii do przechowywania  

    Wykonanie:

    Składniki płynne połącz z suchymi w dużej misce i przełóż do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, często mieszając by uniknąć przypalenia. Wystudź, przełóż do słoja z laską wanilii dla nadania aromatu. Podawaj na pyszne śniadanie i ciesz się prawdziwą energią.

     

     

    autor przepisu: natchniona.pl