ORGANIC Rodzynki sułtanki ekologiczne (500g) - BIO
Masa netto: 500 g
Producent: ORGANIC
Składniki: rodzynki sułtanki*, olej słonecznikowy* (max.0,5%)
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1372/324
Węglowodany (g): 71,0
- w tym cukry (g): 67,0
Tłuszcz (g): 1,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,0
Białko (g): 2,6
Sól (g): 0
Możliwe alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Certyfikat: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Przepis
SKŁADNIKI:
NA 4 PORCJE
- 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
- 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
- 3 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka posiekanych rodzynek
- 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
- 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego
PRZYGOTOWANIE:
Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.