*ORGANIC Serek waniliowy ekologiczny (120g) - BIO
Serek waniliowy ekologiczny
Skład: twaróg odtłuszczony*, śmietanka pasteryzowana*, cukier trzcinowy*, naturalny aromat waniliowy, substancja zagęszczająca: pektyna, mączka chleba świętoajńskiego
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Masa netto: 120g
Pochodzenie: Polska
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 172 kcal (683 kJ)
Białko: 13,8g
Węglowodany: 13,3g
w tym cukry: 13,3g
Tłuszcz: 6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6g
Sól: 0,5g
Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE/spoza UE, PL 28151605
Wyprodukowano przez Mleczarnia Ekołukta Sp. zo.o., ul.Brzozowa 2, 14-105 Łukta dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01
Informacje dodatkowe:
Produkt termizowany.
Przechowywać w temperaturze +2 do +8 stopni C
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Szybki sernik piernikowy z przepisu Katarzyny Bosackiej
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki cukru brązowego
- przyprawa do piernika (1 op.)
- kostka masła
- 5 łyżek kakao
- 5 żółtek
- serki homogenizowane naturalne (1,5 kg)
- opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
Mąkę wsypać do miski, dodać szklankę cukru, kostkę masła, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać tak, by powstała kruszonka. Żółtka ubić z połową szklanki cukru na gładki kogel-mogel. Dodać budyń śmietankowy, wymieszać, dodać serki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać połowę kruszonki, lekko ubić, wlać masę serową i posypać pozostałą kruszonką. Piec przez godzinę w temperaturze 175˚C