BIO

*ORGANIC Serek waniliowy ekologiczny (120g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907667874478

Serek waniliowy ekologiczny

Skład:
twaróg odtłuszczony*, śmietanka pasteryzowana*, cukier trzcinowy*, naturalny aromat waniliowy, substancja zagęszczająca: pektyna, mączka chleba świętoajńskiego
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych


Masa netto: 120g

Pochodzenie: Polska

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 172 kcal (683 kJ)

Białko: 13,8g

Węglowodany: 13,3g
w tym cukry: 13,3g

Tłuszcz: 6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6g

Sól: 0,5g


Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE/spoza UE, PL 28151605

Wyprodukowano przez Mleczarnia Ekołukta Sp. zo.o., ul.Brzozowa 2, 14-105 Łukta dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01


Informacje dodatkowe:
Produkt termizowany.


Przechowywać w temperaturze +2 do +8 stopni C

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Szybki sernik piernikowy
Szybki sernik piernikowy

Szybki sernik piernikowy z przepisu Katarzyny Bosackiej

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 szklanki cukru brązowego
  • przyprawa do piernika (1 op.)
  • kostka masła
  • 5 łyżek kakao
  • 5 żółtek
  • serki homogenizowane naturalne (1,5 kg)
  • opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru

Mąkę wsypać do miski, dodać szklankę cukru, kostkę masła, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać tak, by powstała kruszonka. Żółtka ubić z połową szklanki cukru na gładki kogel-mogel. Dodać budyń śmietankowy, wymieszać, dodać serki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać połowę kruszonki, lekko ubić, wlać masę serową i posypać pozostałą kruszonką. Piec przez godzinę w temperaturze 175˚C