BIO

ORGANIC Śliwki suszone bez pestek ekologiczne (1kg) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908249973732

Suszone śliwki wpływają korzystnie ma reguluję trawienia oraz chronią przed wolnymi rodnikami. Suszone śliwki pod względem wartości odżywczych oraz zawartości witamin i błonnika są około 5 bogatsze w te składniki w porównaniu do śliwek surowych.

Śliwki suszone ekologiczne bez pestek - BIO

Masa netto: 1kg

Producent: Organic Farma Zdrowia

Składniki: Ekologiczne śliwki kalifornijskie suszone 100%; Możliwa obecność zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów oraz sezamu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna:  276 kcal (1172kJ)
  • Białko: 2g
  • Węglowodany: 66g
  • Tłuszcz: 0g
  • Sól: 0,08g

Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

UwagaNa suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu. Uwaga: śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty.

Przepis

Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
Świąteczny kremowy torcik czekoladowy

  PRZYGOTOWANIE:

  1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
  2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
  3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
  4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
  5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.

  SKŁADNIKI:

  PRZYGOTOWANIE:

  1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
  2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
  3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
  4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
  5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
  6. Do garnuszka przełożyć gęste części kremu kokosowego z dwóch puszek.
  7. Dodać połamane na kostki czekolady, cynamon, imbir i podgrzewać powoli, mie- szając, aż czekolady się rozpuszczą i idealnie połączą z kremem.
  8. Masę wylać na przygotowany spód.
  9. Po przestygnięciu wstawić na noc do lodówki.
  10.  Przed podaniem posypać kakao

      

 

 

 

 Produkty polecane do tego  przepisu:

 

śliwki suszone bez pestek  mleko kokosowe     słonecznik łuskany 

* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl