ORGANIC Fasolka mung, ekologiczna (500g) - BIO
Kod: 5907814669537
Producent: Organic Market - (strączkowe ekologiczne)
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. Zwana jest też złotą fasolą, "zieloną soją" - należy do najpopularniejszych jednorocznych roślin strączkowych w Indiach i Chinach. Ma przyjemny zapach. Bardzo smaczna jest z przyprawą curry; doskonała do zup, sałatek, sufletów i potraw duszonych. Jest znakomitym dodatkiem do potraw zbożowych. Kiełki fasoli mung (zanurzone na 2-3 min we wrzątku), duszone lub smażone wykorzystuje się w orientalnej kuchni jako farsz do naleśników, pierogów, a także do dań z jajkami, wołowiną, kurczakiem, rybami.
Więcej
Masa netto: 500g
Producent: Organic Farma Zdrowia
Składniki: fasolka mung ekologiczna 100%
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
- Tłuszcz 1,2 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
- Węglowodany 46 g
- - w tym cukry 6,6 g
- Błonnik 16 g
- Białko 24 g
- Sól 0,04 g
Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE
Sposób przygotowania: Ziarenka prawie nie wymagają moczenia, ale należy je dokładnie umyć. Gotować na dużym ogniu 15min, a po zmniejszeniu płomienia jeszcze ok 30-45min.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |