BEZ LAKTOZY

POLSKA RÓŻA Syrop z pigwowca (500ml)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5902768174403
    Producent: POLSKA RÓŻA
  • Naturalny syrop z pigwowca uzyskany tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Do czego używać syropu z pigwowca? Przede wszystkim do herbaty, jako zamiennik cukru i cytryny. Do ciasta, galaretki i budynu - polane syropem z pigwowca są pyszne! To również bazą do sporządzenia rozgrzewającego lub orzeźwiającego napoju. Wystarczy do gorącej lub zimnej wody dodać odrobinę syropu z pigwowca. Zrób kwaśną lemoniadę! Dolej syrop do wody gazowanej. Proporcja z wodą:1:8.
    PKWiU: 10.32.19.0
    Produkt BEZGLUTENOWY: TAK
    Produkt BEZLAKTOZOWY: TAK
    Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
    Dodatkowy opis: Pigwowiec japoński to krzew zachwycający wiosną wielką ilością delikatnych kwiatów, które można podziwiać od marca do kwietnia. Ich kielichy są najczęściej czerwone, ale istnieją również odmiany przybierające barwy pomarańczowe i różowe. Gdy przekwitną, zawiązują się owoce, które potrzebują długiego okresu dojrzewania. Zrywa się je dopiero jesienią, można zrobić z nich znakomity syrop! Owoce pigwowca nie są duże, mają średnicę od 4 do 5 cm. Dojrzałe, kuliste okazy wyróżniają się piękną żółtą barwą i wydzielają orzeźwiający zapach. Stanowią świetną alternatywę dla cytryny, są cenione za mocny, kwaśny aromat. Dzieci uwielbiają kwaskowe słodycze, z wielką przyjemnością jedzą takie cukierki, galaretki i żelki. Niestety, ciekawy smak nie zawsze wiąże się ze zdrowym składem produktu. Tradycyjny syrop z pigwowca Żółte owoce pigwowca wspaniale nadają się na domowe przetwory. Kwaskowe i orzeźwiające, doskonale smakują zwłaszcza mroźną zimą. Spróbuj tych delicji! 
    Skład: Cukier,sok z pigwowca 40 %
    Warunki przechowywania: Po otwarciu 30 dni w lodówce
    Możliwe alergeny: brak
    WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:  
    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1175/281
    Białko (g): 0,2
    Węglowodany (g): 67,8
    W tym cukry (g): 62,2
    Tłuszcz (g): 0
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0
    Błonnik pokarmowy (g): 0
    Sól (g): 0,01