BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

PRIMAVIKA Krem orzechowy bez soli i cukru (350g)

Dodaj recenzję
Kod: 5900672300659
Producent: PRIMAVIKA
Zawiera naturalnie występujące cukry. Tłuszcz z orzechów arachidowych na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.

Masa netto: 350g 

Producent: PRIMAVIKA

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj producenta: Polska

Składniki: orzeszki arachidowe 94% , emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1% ) błonnik pszenny (bez glutenu), aromat: wanilia

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2638/ 636
Węglowodany (g): 17,0
 - w tym cukry (g): 3,8
Tłuszcz (g): 52,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 7,0

Błonnik (g): 7,9

Białko (g): 25,0
Sól (g): 4,0 

Alergeny: orzeszki ziemne, soja

Możliwe alergeny: sezam, orzechy

Certyfikat: PL-096-024

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu: TAK 

Bez laktozy: TAK 

Bez cukru: TAK 

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: NIE

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Świąteczny hummus piernikowy
Świąteczny hummus piernikowy

Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.

SKŁADNIKI:

  • ciecierzyca w zalewie (400g)
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • przyprawa piernikowa do smaku (u mnie 2 łyżki)
  • 1 łyżka karobu lub kakao cukier/ ksylitol/ erytrytol do smaku (u mnie 4 łyżki)

PRZYGOTOWANIE:

Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.  Produkty polecane do tego  przepisu:  

Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl