BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE BIO

SCHAR Ciasto cytrynowe bezglutenowe - Lemon cake (250g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8008698013663
Producent: SCHAR
Bezglutenowe ciasto cytrynowe. Receptura opracowana specjalnie dla osób z nietolerancją glutenu. Nie zawiera pszenicy i laktozy.

Lemon cake - ciasto cytrynowe, bezglutenowe BIO

Masa netto: 250g 

Producent: SCHAR

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj producenta: Włochy

Składniki: JAJA, cukier, olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, aromat cytrynowy 3% (cukier, pulpa i sok z cytryny 25%, syrop glukozowy, naturalny aromat), mąka kukurydziana, skrobia ryżowa, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stearyoilomleczan sodu ; substancje spulchniające: winian monopotasowy, wodorowęglan sodu ; sól , ekstrakt owocowy (karob, jabłko) , substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromat naturalny.

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1780/426 
Węglowodany (g): 51,0
 - w tym cukry (g): 22,0
Tłuszcz (g): 22,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3,5
Błonnik (g):  
Białko (g): 4,8
Sól (g): 0,68

Alergeny: jaja

Możliwe alergeny: łubin, soja 

Certyfikat: IT-016-200, rolnictwo UE i spoza UE

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: NIE  

Bez glutenu: TAK 

Bez laktozy: TAK

Bez cukru: NIE

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: NIE

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK