


SCHAR Mini-Bagietki bezglutenowe do zapiekania (2 x 75g)
Mini wersja Twojej tradycyjnej francuskiej bagietki, wykonana na zakwasie. Miękkie i puszyste bułeczki do zapiekania, czekają na wypełnienie ulubionymi składnikami. Możesz je tostować, aby uzyskać dodatkową chrupkość lub jeść je prosto z monoporcjowego opakowania. Naprawdę uniwersalne i smaczne rozwiązanie na śniadanie, kolację lub przekąskę.
Doskonałe jako baza do kanapek lub dodatków na ciepło, bezglutenowe i pełne smaku. Szybki i pyszny sposób na świeże pieczywo w kilka minut!
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1130/267
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 54,0 g
w tym cukry: 6,3 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,88 g
Alergeny: soja, drożdże
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 18 dni
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE
Przepis z produktem: SCHAR Mini-Bagietki bezglutenowe do zapiekania (2 x 75g)
Czas: 15min
Trudność: Łatwe
Liczba porcji: 2
SKŁADNIKI:
- 1 Bagietka 350g
- 10 czarne oliwki bez pestek
- 10 zielone oliwki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka/łyżeczki oregano
- 2-3 pomidory
- 3 łyżka/łyżki oliwa z oliwek
- sól w miarę potrzeby
PRZYGOTOWANIE:
Bagietkę pokroić na kromki i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 5-6 minut. Po wyjęciu natrzeć czosnkiem i polać odrobiną oliwy, posypać solą i oregano. Na koniec ułożyć pomidory pokrojone w kostkę i ćwiartki drylowanych oliwek.