BIO

COCOA Czekolada surowa wiśnia-acai (50g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902768064018
Producent: COCOA

Surowa czekolada wiśnia-acai.

Robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo, bogata w magnez, potas i żelazo.

Waga: 50g

Producent: SuroVital, Polska

Produkt rolnictwa ekologicznego, jednostka certyfikująca - Centrum Jakości AgroEko PL-EKO-09.

Skład: surowe ziarno kakaowca - eko, cukier palmowy - eko, masło kakaowe - eko, liofilizowana wiśnia (2%) - eko, liofilizowane jagody - eko, liofilizowane Acai - eko.

Zawartość kakao 60%.
Może zawierać śladowe ilości orzechów i migdałów.

Rozcieranie i konszowanie nieprażonego ziarna kakaowego odbywa się w temperaturze niższej niż 45st.C, co pozwala na zachowanie pełnej wartości antyoksydacyjnej oraz bogactwa makro i mikroelementów.
Nektar z kwiatów palmy kokosowej (cukier palmowy) oprócz bogactwa witamin i minerałów charakteryzuje się niezwykle niskim indeksem glikemicznym IG-35 oraz sprawia, że czekolada ta jest doskonałą propozycją dla diabetyków i osób dbających o linię.
Działające odmładzająco i wzmacniająco jagody Acai wspomagają również odchudzanie. Połączenie ich z wiśniami w jednej tabliczce surowej czekolady sprawia, że jest ona prawdziwym zastrzykiem antyoksydantów i minerałów dla naszego organizmu.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie