HIT Dostępność: wt-pt
HIT Dostępność: wt-pt

**WOLNY WYBIEG Filet z indyka (700g) (dostępność: wt.- pt.) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 281454???????
Filet z indyka z wolnego wybiegu

Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu we wtorki, środy i piątki
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.

Świeża dostawa tego produktu do naszego magazynu, która odbywa się pod koniec tygodnia,  uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.

Realizacja zamówień: wtorek - czwartek (cała Polska) oraz piątek (tylko Warszawa)
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.

>> Wysyłka do klienta wtorek-czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta wtorek-piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart -  dostawa expressowa

Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 700g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.

Producent: Tradycja Szlachecka

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: pierś indyka

Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: NIE 
Produkt wegański: NIE  
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Pęczotto z indykiem
Pęczotto z indykiem

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka kaszy pęczak
  • 2 filety z piersi indyka
  • 10 pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 por
  • 1 cukinia
  • 100 ml soku jabłkowego
  • 1 szklanka wywaru warzywnego (lub z kostki Ekowital)
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • tymianek
  • kumin
  • pieprz do smaku
  • koperek

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotować kaszę pęczak w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcjakaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu do wchłonięcia wody. Na masło wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz por pocięty w półplasterki, podrumienić. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i cukinię w kostkę, dusić przez chwilę. Dodać ugotowaną kaszę, pokrojonego w kostkę indyka, podlać sokiem i wywarem. Doprawić kuminem, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut mieszając żeby kasza się nie przypaliła. Posypać pokrojonym koperkiem.