TRADYCYJNE JADŁO

TRADYCYJNE JADŁO

Tradycyjne Jadło: Produkujemy w 100% tak jak deklarujemy!

Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa bez konserwantów wg starych receptur i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.

Mięso pozyskujemy tylko ze świeżego surowca, najwyższej jakości.

Doprawiamy świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, cebulą, zielem angielskim, kminkiem, papryką i solą. Dzięki temu nasze wędliny charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem.

Wędzenie na prawdziwym dymie olchowym daje intensywny zapach. Wszystkie nasze suche wędliny podlegają dojrzewaniu, przez co najmniej 3 tygodnie. Proces dojrzewania i wędzenia powoduje utratę na wadze od 30% do 60%

Nie stosujemy żadnych barwników, wypełniaczy, substancji wiążących wodę i dodatków chemicznych.

Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa. 

Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie.

Pogodziliśmy tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej.

Proces produkcji monitorujemy zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie wykonujemy badania trwałościowe i mikrobiologiczne naszych wędlin.

TRADYCYJNE JADŁO