*TRADYCYJNE JADŁO Kiełbasa biała delikatesowa (250g)

Dodaj recenzję
Kod: 280333???????
Klasyczna wielkopolska delikatesowa biała kiełbasa z czosnkiem i majerankiem. Przygotowana z z najlepszego gatunku mięsa. Zachwyca smakiem.

Masa netto: 250g lub wielokrotność 250g (np. 0,5kg = 2szt.)

Producent: Tradycyjne jadło

Składniki: mięso wieprzowe 96%, pozostałe 4%: zioła i przyprawy naturalne, sól kamienna

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość odżywcza kJ/kcal 917/220,8
  • Tłuszcz 16,3g
  • Kwasy tłuszczowe nasycone 6,7g
  • Węglowodany 1,0g
  • Cukry 0,5g
  • Białko 17,1g
  • Sól 1,5g

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 6°C

UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.

Przepis

Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą
Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą

Składniki:

Marynata:

  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie:

Cebulę i pieczarki kroimy w półplasterki (jeśli używamy grzybów suszonych, najpierw należy je namoczyć w wodzie), następnie smażymy na odrobinie oleju kokosowego do momentu, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem i dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z nadmiaru soku kapustę kiszoną. Całość smażymy ok. 5 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, całość zalewamy bulionem (125 ml) i dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Po tym czasie kapustę z grzybami przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy kiełbasę posmarowaną wcześniej przygotowaną marynatą. Danie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach pieczenia polewamy kiełbasę odrobiną piwa lub bulionu.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food