*VEGAN DELI Wegańska alternatywa sera cheddar w plastrach (160g) - BIO
Wegańska alternatywa sera cheddar w plastrach BIO
Masa netto: 160g
Producent: VEGAN DELI
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Belgia
Skład: woda, olej kokosowy*, skrobia* (kukurydza*, tapioka*), białko grochu* (2,9%), zagęstnik (guma ksantanowa, guma szarańczynu), sól morska, wodorosty (Phymatolithon calcareum), przyprawy*, sok z cytryny*, koncentrat owocowo-warzywny*
*składniki pochodzenia ekologicznego
Informacje o alergenach: może zawierać gluten, orzechy, seler i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1130/273
Białko (g): 1,4
Węglowodany (g): 14
W tym cukry (g): <0,1
Tłuszcz (g): 23
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 20
Błonnik pokarmowy (g): 1,5
Sól (g): 0,9
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 0-7°C
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK
PRODUKT WEGAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
składniki:
- 1 bakłażan
- szczypta soli
- oliwa z oliwek extra virgin
- pesto Verde Ecomil
- 1 garść pomidorków koktajlowych
- 1 garść czarnych oliwek (bez pestek)
- 2 garście wegańskiego startego sera
- oregano
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Umyj bakłażana i usuń zieloną część. Pokrój w plastry o grubości jednego centymetra i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj trochę soli i oliwy z oliwek i piecz w piekarniku przez 15 minut. Gdy bakłażan jest w piekarniku, posiekaj pomidorki koktajlowe i oliwki. Gdy bakłażan będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i na każdy plasterek dodaj sos pesto, pomidorki koktajlowe, oliwki, starty ser i odrobinę oregano. Piecz przez kolejne 10 minut.
Przepis pochodzi od dostawcy Ecomil.