WEGETARIAŃSKI BIO

*VEGAN DELI Wegańska alternatywa sera cheddar w plastrach (160g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5420005753216

Wegańska alternatywa sera cheddar w plastrach BIO

Masa netto: 160g

Producent: VEGAN DELI

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Pochodzenie: Belgia

Skład: woda, olej kokosowy*, skrobia* (kukurydza*, tapioka*), białko grochu* (2,9%), zagęstnik (guma ksantanowa, guma szarańczynu), sól morska, wodorosty (Phymatolithon calcareum), przyprawy*, sok z cytryny*, koncentrat owocowo-warzywny*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Informacje o alergenach: może zawierać gluten, orzechy, seler i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1130/273
Białko (g): 1,4
Węglowodany (g): 14
W tym cukry (g): <0,1
Tłuszcz (g): 23
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 20
Błonnik pokarmowy (g): 1,5
Sól (g): 0,9

Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 0-7°C

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK

PRODUKT WEGAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przepis na mini pizzy z bakłażanami
Przepis na mini pizzy z bakłażanami

składniki:

  • 1 bakłażan
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • pesto Verde Ecomil
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • 1 garść czarnych oliwek (bez pestek)
  • 2 garście wegańskiego startego sera
  • oregano

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Umyj bakłażana i usuń zieloną część. Pokrój w plastry o grubości jednego centymetra i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj trochę soli i oliwy z oliwek i piecz w piekarniku przez 15 minut. Gdy bakłażan jest w piekarniku, posiekaj pomidorki koktajlowe i oliwki. Gdy bakłażan będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i na każdy plasterek dodaj sos pesto, pomidorki koktajlowe, oliwki, starty ser i odrobinę oregano. Piecz przez kolejne 10 minut.

 

Przepis pochodzi od dostawcy Ecomil.