WEGETARIAŃSKI BIO

*VEGAN DELI Wegańska alternatywa sera żółtego w plastrach (160g) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 5420005753209

Wegańska alternatywa sera żółtego w plastrach BIO

 

Masa netto: 160g

Producent: VEGAN DELI

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Pochodzenie: Belgia

Skład: woda, olej kokosowy*, skrobia* (kukurydza*, tapioka*), białko grochu* (2,9%), zagęstnik (guma ksantanowa, guma szarańczynu), sól morska, wodorosty (Phymatolithon calcareum), sok z cytryny*, kurkuma*, koncentrat owocowo-warzywny*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Informacje o alergenach: może zawierać gluten, orzechy, seler i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1130/273
Białko (g): 1,4
Węglowodany (g): 14
W tym cukry (g): <0,1
Tłuszcz (g): 23
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 20
Błonnik pokarmowy (g): 1,5
Sól (g): 0,9

Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 0-7°C

 

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK

PRODUKT WEGAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Makaron z grochu z pesto pietruszkowym
Makaron z grochu z pesto pietruszkowym

 Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy. Orzechy blendujemy na gładko. Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.

               makaron z grochu

 

Czy wiesz, że...

ROŚLINY STRĄCZKOWE 

są w kuchni roślinnej podstawą sporządzania pełnowartościowych potraw białkowych: 

  • zawierają duże ilości białka, węglowodanów i błonnika, 
  • dostarczają witamin B1 i B2, wapnia, potasu, żelaza, miedzi i manganu, 
  • połączone w daniu z jednym lub kilkoma z następujących produktów: zbożem, orzechami, nasionami czy produktami mlecznymi – dają kompletny (pod względem zawartości aminokwasów) posiłek.

 

SKŁADNIKI:

(2 porcje) 

 

* 1 porcja zawiera: ok. 625 kcal/1184 kJ 54 g węglowodanów, 21 g białka, 35 g tłuszczu

 

PRZYGOTOWANIE:

 Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy. Orzechy blendujemy na gładko. Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.

 Grejpfrut obieramy, dzielimy na cząstki i — według uznania — oddzielamy miąższ od albedo (białej błony). Makaron podajemy ciepły z pesto pietruszkowym i kawałkami grejpfruta.

 

Produkty polecane do tego  przepisu:

 

FABIJAŃSCY Makaron świderek z groszku zielonego bezglutenowy (250g) - BIO         FABIJAŃSCY Makaron świderek z soczewicy czerwonej bezglutenowy (250g) - BIO ss       PETRAS Makaron penne z ciecierzycy z lnem złotym bezglutenowy 200g - BIO  

ORGANIC Orzechy nerkowca ekologiczne (150g) - BIO         EKO-WITAL Oliwa z oliwek extra virgin tłoczona na zimno (500ml) - BIO     Grejpfrut ekologiczny - BIO

  

 

 

* Przepis pochodzi z książki Katarzyny Gubały „WEGE ENERGIA”.