VITALLY FOOD Budyń waniliowy z wanilią Bourbon bez cukru (38g) - BIO
Masa netto: 38g
Producent: Vitally Food
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: skrobia*, naturalny aromat, wanilia Bourbon* 0,1%, kurkuma mielona*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Produkt może zawierać gluten i mleko
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry
Wartość produktu w 100 g. po przyrządzeniu z mlekiem 2%:
Wartość energetyczna: 360 kJ/86 kcal
-
Tłuszcz 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
-
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 8,8 g
-
Białko: 3,1 g
-
Sól: 0,1 g
Certyfikacja: PL-EKO-04 rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Szybki sernik piernikowy z przepisu Katarzyny Bosackiej
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki cukru brązowego
- przyprawa do piernika (1 op.)
- kostka masła
- 5 łyżek kakao
- 5 żółtek
- serki homogenizowane naturalne (1,5 kg)
- opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
Mąkę wsypać do miski, dodać szklankę cukru, kostkę masła, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać tak, by powstała kruszonka. Żółtka ubić z połową szklanki cukru na gładki kogel-mogel. Dodać budyń śmietankowy, wymieszać, dodać serki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać połowę kruszonki, lekko ubić, wlać masę serową i posypać pozostałą kruszonką. Piec przez godzinę w temperaturze 175˚C