BIO

VITALLY FOOD Budyń waniliowy z wanilią Bourbon bez cukru (38g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907577231927
Producent: VITALLY FOOD
Pyszny budyń mocno waniliowy z dodatkiem wanilii Bourbon. Bez zawartości cukru, ze składników ekologicznych.

Masa netto: 38g

Producent: Vitally Food

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: skrobia*, naturalny aromat, wanilia Bourbon* 0,1%, kurkuma mielona*

* certyfikowany składnik ekologiczny

Produkt może zawierać gluten i mleko

Produkt zawiera naturalnie występujące cukry

Wartość produktu w 100 g. po przyrządzeniu z mlekiem 2%:

Wartość energetyczna: 360 kJ/86 kcal

  • Tłuszcz 1,8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g

  • Węglowodany: 14 g

w tym cukry: 8,8 g

  • Białko: 3,1 g

  • Sól: 0,1 g

Certyfikacja: PL-EKO-04 rolnictwo UE

Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Szybki sernik piernikowy
Szybki sernik piernikowy

Szybki sernik piernikowy z przepisu Katarzyny Bosackiej

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 szklanki cukru brązowego
  • przyprawa do piernika (1 op.)
  • kostka masła
  • 5 łyżek kakao
  • 5 żółtek
  • serki homogenizowane naturalne (1,5 kg)
  • opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru

Mąkę wsypać do miski, dodać szklankę cukru, kostkę masła, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać tak, by powstała kruszonka. Żółtka ubić z połową szklanki cukru na gładki kogel-mogel. Dodać budyń śmietankowy, wymieszać, dodać serki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać połowę kruszonki, lekko ubić, wlać masę serową i posypać pozostałą kruszonką. Piec przez godzinę w temperaturze 175˚C