BIO

Szpinak ekologiczny - opakowanie 100g - BIO (PL)

Dodaj recenzję
Kod: 2631
SZPINAK – liście młodej rośliny są wartościową wielowitaminową jarzyną; Zawiera: karoten, wit. K (przeciwkrwotoczna), cholinę (reguluje odkładanie się tłuszczu w całym organizmie, zapobiega otłuszczeniu wątroby), łatwo przyswajalne żelazo, chlorofil (działanie krwiotwórcze); jest łatwo przyswajalny ale przeciwwskazany ze względu na szczawiany wapnia i potasu dla: osób z dolegliwościami przewodu pokarmowego, nerek, chorych na artretyzm, gościec, reumatyzm. Szpinak   zawiera   bardzo   duże   ilości żelaza   (2,2mg/   100g),   które jest łatwo przyswajalne dla naszego organizmu. Oprócz tego warzywo to zawiera błonnik, wapń, potas, sód, fosfor, magnez, cynk, kwas foliowy. Znajdują się w nim również dwa silnie działające przeciwutleniacze – luteina i beta-karoten.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie