
Jabłka Decosta BIO
Charakterystyka: słodko-kwaśne (5/10), twarde (7/10).
Krewna jabłka Jonagold. Odmiana Decosta pochodzi z Belgii i jest chroniona prawnie na terenie całej UE. Owoce średnie do dużych, o gładkiej skórce pokrytej woskami. Typowe dwukolorowe wybarwienie (czerwono-żółte) z pojawiającymi się czasem paskami. Chrupiący, żółtawy i bardzo aromatyczny miąższ charakteryzuje się odpowiednio wyważonym słodko-kwaśnym smakiem. Jabłka idealne na soki.
Jak smakować Decostę?
Może być zjedzona na mnóstwo sposobów: na surowo, prosto z drzewa, pokrojoną, można z niej wycisnąć świeży sok, ugotować kompot, upiec szarlotkę lub usmażyć placki z jabłkami.
Aby cieszyć się wyśmienitą jakością, polecamy zjeść w ciągu 7 dni i zakupić kolejne :)
Lokalne pochodzenie: Prowadzony z pasją i nowoczesnym profesjonalizmem Sad, położony 4 km od Warszawy, w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, gdzie zdrowe owoce niespiesznie dojrzewają w bliskości starych lasów sosnowych, a podziemne pokłady wody oligoceńskiej dostarczają im niezbędnych mikroelementów.
UWAGA! jabłka pakowane są po ok.1kg. Ostateczna cena naliczana podczas pakowania, zależna od rzeczywistej wagi produktu.
Masa netto: ok. 1kg
Producent: SADSZWEDO
Dystrybutor: SadSzwedo
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: ekologiczne jabłka odmiany Decosta
Alergeny: brak
Certyfikat: PL-EKO-01
Warunki przechowywania: jabłka po zakupie zjeść bezpośrednio lub przechowywać w lodówce w części z owocami (3-4 st. Celsjusza) przez krótki czas. Najlepiej spożyć w ciągu 2 godzin od wyjęcia z lodówki.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis z produktem: Jabłka Decosta (ok.1kg) - BIO (k) (f)
Katarzyna Błażejewska-Stuhr przekazała nam przepisy na koktajle, które dodają witalności ciału i ożywiają ducha. Serdecznie dziękujemy. Jako pierwszy prezentujemy koktajl o nazwie Karotenowy Bum. No to bum
SKŁADNIKI:
- 5 marchewek
- 2 jabłka
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 gruszka
- ½ limonki
- ½ szklanki wody
PRZYGOTOWANIE:
Marchewki, jabłka, gruszkę, natkę pietruszki oraz limonkę wyciskamy w wyciskarce do soków lub sokowirówce. Pojemnik urządzenia przepłukujemy wodą i dodajemy do koktajlu. Dokładnie mieszamy. Smacznego i na zdrowie! A my przypominamy, że jedzenie organicznych produktów pozwala usunąć z diety 90 proc. pestycydów.