WEGETARIAŃSKI

*DELIKATNA Kawior vegan classic czarny (110ml)

Dodaj recenzję
Kod: 8719326444888
Do kanapek i przekąsek, a także jako dodatek do  naleśników, sosów oraz dań na gorąco. "Kawior" ma strukturę kapsułki - cienką elastyczną otoczkę z płynną zawartością wewnętrzną jak w naturalnym kawiorze. Produkt jest pasteryzowany i gotowy do użycia. Kawior łatwo miesza się z innymi produktami bez uszkadzania perełek.

Objętość netto: 110ml

Producent: Zakwasownia

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: woda, sól, cukier, olej słonecznikowy, substancja zagęszczająca (skrobia kukurydziana modyfikowana E1422, karagen, alginian sodu), stabilizator chlorek wapnia, aromat: czarny kawior, barwnik naturalny (węgiel roślinny), konserwanty (kwas cytrynowy, benzoesan sodu, sorbinian potasu ).
*certyfikowane składniki ekologiczne

Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Nietestowany na zwierzętach: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK

Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

Jajka faszerowane to przysmak kuchni polskiej. Obowiązkowo musi pojawić się na wielkanocnym stole. Pomysłów na farsz jest nieskończona ilość, a od święta można dodać jeszcze łyżkę dobrego, czarnego kawioru. Niech będzie wytwornie i wyjątkowo!

 

SKŁADNIKI:

• 6-8 ugotowanych na twardo jajek od kur z wolnego wybiegu

• 90-100 g oczyszczonego z ości wędzonego pstrąga

• 1 łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki

• 1 łyżka posiekanego szczypiorku

• 1 mały ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę

• 2-3 łyżki soku z cytryny

• sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

• opcjonalnie 1 łyżka czarnego kawioru

WYKONANIE:

Ostudzone jajka ostrożnie obierz, przetnij na pół i wyjmij żółtka. Białka odłóż na bok, a żółtka oraz wszystkie pozostałe składniki oprócz kawioru zblenduj na jednolitą masę. Wypełnij białka farszem i udekoruj kawiorem, a także, jeśli chcesz zaszaleć, kleksem ulubionego domowego majonezu.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".