BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

*ZAKWASOWNIA Zakwas złoty z buraków z kurkumą, imbirem i cytryną (700ml) - BIO (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907739367549
    Producent: ZAKWASOWNIA
  • Niepasteryzowany, żywy napój probiotyczny z wyjątkowych żółtych buraków, imbiru i cytryny o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit, dający zdrowie, energię i siłę. Bogaty w witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę. Mniej ziemisty smak i aromaty korzeni czynią go wykwintnym napojem probiotycznym.

    Rekomendowany jako uzupełnienie diety:

    • kobiet w ciąży
    • osób z niskim poziomem żelaza we  krwi (anemia)
    • osób po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioerapii
    • osób dbających o zdrowe żywienie
    • sportowców przy dużym wysiłku fizycznym
    • przy postach zdrowotnych np. diecie wg dr Dąbrowskiej

    Dlaczego warto pić zakwas z buraka?

    • poprawia odporność
    • wspomaga proces tworzenia czerwonych krwinek
    • odkwasza organizm, spowalnia procesy gnilne oraz pomaga w wydalaniu kwasu moczowego z organizmu (wspiera pracę nerek)
    • wspomaga pracę wątroby 

    Produkt w 100% roślinny, bezglutenowy, przygotowany z certyfikowanych składników ekologicznych, niepasteryzowany.

    Odpowiedni dla wegan i dla osób z cukrzycą.

    Zawiera naturalny osad, może gazować oraz wykazywać zwiększoną gęstość w zależności od pory roku i metody przechowywania. Zaleca się pić 50-100 ml na czczo i po posiłkach.

    Objętość netto: 700 ml

    Producent: ZAKWASOWNIA

    Dystrybutor: Zakwasownia

    Kraj pochodzenia: Polska

    Składniki: woda,  żółte buraki*,  kurkuma* 5%, imbir* 5%, cytryna* 5%, czosnek*, liść laurowy*, ziele angielskie*, sól
    * certyfikowany składnik ekologiczny

    Wartości odżywcze w 100ml:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 50 kJ/ 12 kcal
    Węglowodany (g): 1,8
    - w tym cukry (g): 0,3
    Tłuszcz (g): <0,1
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
    Białko (g): 0,4
    Sól (g): 0,75

    Alergeny: brak

    Certyfikat: Certyfikacja Produkcji Żywności Ekologicznej PL-EKO-06 rolnictwo UE, Certyfikat Instytutu Promocji Zdrowia Dr Ewy Dąbrowskiej, Certyfikat V-Label (znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich)

    Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. 2-10 stopni C a po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK

    Produkt wegański: TAK

    Nietestowany na zwierzętach: TAK

    Bez glutenu w składnikach: TAK

    Bez cukru: TAK

    Bez barwników: TAK

    Bez konserwantów: TAK

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: TAK

    Bez drożdży: TAK