BEZGLUTENOWE BIO

ZWERGENWIESE Sos orientalny "BANGKOK CURRY" bezglutenowy (370g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4019736012795
Producent: ZWERGENWIESE
Sos warzywny z napojem kokosowym i czerwoną pastą curry. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu, makaronów, kuskusu, grzanek i innych dań, którym nada wyjątkową orientalną nutę. Przed podaniem sos krótko podgrzać w rondelku i podawać na gorąco. >>> Produkt pasteryzowany.

Masa netto: 370g

Producent: ZWERGENWIESE

Dystrybutor: Bio Planet

Pochodzenie: Niemcy

Skład: warzywa* 58 % w zmiennych proporcjach (papryka*, cebula*, marchew*, SELER*, cebula dymka*), woda, napój kokosowy* 10 %, olej słonecznikowy*, nasiona słonecznika*, koncentrat soku jabłkowego*, skrobia ziemniaczana*, czerwona pasta curry* 1,3 % (olej słonecznikowy*, cebula*, papryka pepperoni*, czosnek*, sól kamienna, koncentrat soku z limonki*, kminek*, kolendra*, imbir*, mirt cytrynowy*), sól kamienna, koncentrat soku z limonki*, czosnek*, imbir*, pieprz*, pieprz cayenne*

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 469/113 
Węglowodany (g): 7,2
 - w tym cukry (g): 5,1
Tłuszcz (g): 8,2
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,7
Błonnik (g): 1,8
Białko (g): 1,7
Sól (g): 1,2

Alergeny: seler

Certyfikat: BIO

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

Produkt naturalny: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie