WEGETARIAŃSKI BIO

FINCK AYURVEDA Masło klarowane Ghee (220g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 4260042260084
    Producent: FINCK AYURVEDA
  • Masło klarowane - BIO

    Masa netto: 220g

    Producent: Finck Ayurveda

    Skład: 99,7% bezwodny tłuszcz mleczny - bio

    Sposób użycia: do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.

    Wolne od białek, mleka i laktozy!

    Przepis

    Karp w płatkach migdałowych
    Karp w płatkach migdałowych

      Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

    SKŁADNIKI:

    • 1 kg karpia
    • sok z cytryn
    • masło klarowane
    • 200 g płatków migdałowych
    • 3 łyżki miodu
    • mały kawałek startego korzenia imbiru
    • sól morska

    PRZYGOTOWANIE:

    Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.