BIO

FINCK AYURVEDA Masło klarowane Ghee (220g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4260042260084
Producent: FINCK AYURVEDA

Produkt ajurwedyjski. Kuchnia ajurwedyjska używa masła Ghee zamiast oleju, masła i tłuszczu. Ghee jest używane do przygotowywania żywności od tysięcy lat. Wykonane według tradycyjnej ajurwedyjskiej receptury.

Masło klarowane - BIO

Masa netto: 220g

Producent: Finck Ayurveda

Skład: 99,7% bezwodny tłuszcz mleczny - bio

Sposób użycia: do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.

Wolne od białek, mleka i laktozy!

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Karp w płatkach migdałowych
Karp w płatkach migdałowych

  Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg karpia
  • sok z cytryn
  • masło klarowane
  • 200 g płatków migdałowych
  • 3 łyżki miodu
  • mały kawałek startego korzenia imbiru
  • sól morska

PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.