WEGETARIAŃSKI bio dla każdego - taniej! BIO

GHEE EASY Masło klarowane ekologiczne (245g) - BIO

  • (1 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 8717953142160
    Producent: GHEE EASY
  • Ghee to masło klarowane, które charakteryzuje się wysokim punktem dymienia - 250 stopni C. Idealne do smażenia.

    Masło klarowane  BIO

     

     

    Masa netto: 245g

    Producent: Ghee Easy B.V., Amsterdam NL. Holandia

    Składniki: tłuszcz mleczny bio 100%

    Alergeny: mleko, laktoza

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna: 895 kcal (3681 kJ)
    • Białko: <0,5g
    • Węglowodany: <0,5g
    • w tym cukry: <0,5g
    • Tłuszcz: >99,5g
    • w tym kwasy tłuszczowe: 62,5g
    • Sól: <0,5g

    Certyfikacja BIO: NL-BIO-01

    Warunki przechowywania: Nie przechowywać w lodówce, trzymać w ciemnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące

    Przepis

    Karp w płatkach migdałowych
    Karp w płatkach migdałowych

      Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

    SKŁADNIKI:

    • 1 kg karpia
    • sok z cytryn
    • masło klarowane
    • 200 g płatków migdałowych
    • 3 łyżki miodu
    • mały kawałek startego korzenia imbiru
    • sól morska

    PRZYGOTOWANIE:

    Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.