BIO

DIET-FOOD Masło klarowane (300g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5901549275971
    Producent: DIET-FOOD
  • GHEE to ekologiczne masło z którego usunięto białka i inne substancje, tak by pozostawić czysty tłuszcz, który nie uwalnia żadnych szkodliwych substancji podczas smażenia. GHEE nadaje potrawom przyjemny maślany smak, jednocześnie ma bardzo istotną właściwość - nie podnosi cholesterolu. Doskonała alternatywa dla innych tłuszczów stosowanych w kuchni. Jest bogatym źródłem witamin, kwasów tłuszczowych oraz cennych przeciwutleniaczy
    Masa netto [kg]: 0.3000
    Masa brutto [kg]: 0.4960
    PKWiU: 10.51.30.0
    Produkt BIO: TAK
    Skład: 100% organiczne masło klarowane
    Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, nie wymaga przechowywania w lodówce.
    WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:  
    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3681/895
    Białko (g): <0,5
    Węglowodany (g): <0,5
    W tym cukry (g): <0,5
    Tłuszcz (g): >99,5
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 62,5
    Sól (g): <0,5

    Przepis

    Karp w płatkach migdałowych
    Karp w płatkach migdałowych

      Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

    SKŁADNIKI:

    • 1 kg karpia
    • sok z cytryn
    • masło klarowane
    • 200 g płatków migdałowych
    • 3 łyżki miodu
    • mały kawałek startego korzenia imbiru
    • sól morska

    PRZYGOTOWANIE:

    Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.