DIET-FOOD Masło klarowane (300g) - BIO
Kod: 5901549275971
Producent: DIET-FOOD
GHEE to ekologiczne masło z którego usunięto białka i inne substancje, tak by pozostawić czysty tłuszcz, który nie uwalnia żadnych szkodliwych substancji podczas smażenia. GHEE nadaje potrawom przyjemny maślany smak, jednocześnie ma bardzo istotną właściwość - nie podnosi cholesterolu. Doskonała alternatywa dla innych tłuszczów stosowanych w kuchni. Jest bogatym źródłem witamin, kwasów tłuszczowych oraz cennych przeciwutleniaczy
Więcej
Masa netto [kg]: | 0.3000 |
Masa brutto [kg]: | 0.4960 |
PKWiU: | 10.51.30.0 |
Produkt BIO: | TAK |
Skład: | 100% organiczne masło klarowane |
Warunki przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, nie wymaga przechowywania w lodówce. |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G: | |
Wartość energetyczna (kJ/kcal): | 3681/895 |
Białko (g): | <0,5 |
Węglowodany (g): | <0,5 |
W tym cukry (g): | <0,5 |
Tłuszcz (g): | >99,5 |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): | 62,5 |
Sól (g): | <0,5 |
Przepis
Karp w płatkach migdałowych
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.
SKŁADNIKI:
- 1 kg karpia
- sok z cytryn
- masło klarowane
- 200 g płatków migdałowych
- 3 łyżki miodu
- mały kawałek startego korzenia imbiru
- sól morska
PRZYGOTOWANIE:
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.