BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

PRIMAVIKA Krem orzechowy bez soli i cukru (350g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5900672300659
    Producent: PRIMAVIKA
  • Zawiera naturalnie występujące cukry. Tłuszcz z orzechów arachidowych na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.

    Masa netto: 350g 

    Producent: PRIMAVIKA

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj producenta: Polska

    Składniki: orzeszki arachidowe 94% , emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1% ) błonnik pszenny (bez glutenu), aromat: wanilia

    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2638/ 636
    Węglowodany (g): 17,0
     - w tym cukry (g): 3,8
    Tłuszcz (g): 52,0
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 7,0

    Błonnik (g): 7,9

    Białko (g): 25,0
    Sól (g): 4,0 

    Alergeny: orzeszki ziemne, soja

    Możliwe alergeny: sezam, orzechy

    Certyfikat: PL-096-024

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu: TAK 

    Bez laktozy: TAK 

    Bez cukru: TAK 

    Bez sztucznych barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK 

    Bez orzechów: NIE

    Bez drożdży: TAK 

    Przepis

    Świąteczny hummus piernikowy
    Świąteczny hummus piernikowy

    Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.

    SKŁADNIKI:

    • ciecierzyca w zalewie (400g)
    • 2 łyżki pasty tahini
    • 2 łyżki masła orzechowego
    • przyprawa piernikowa do smaku (u mnie 2 łyżki)
    • 1 łyżka karobu lub kakao cukier/ ksylitol/ erytrytol do smaku (u mnie 4 łyżki)

    PRZYGOTOWANIE:

    Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.  Produkty polecane do tego  przepisu:  

    Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl