PRIMAVIKA Krem orzechowy bez soli i cukru (350g)
Masa netto: 350g
Producent: PRIMAVIKA
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Polska
Składniki: orzeszki arachidowe 94% , emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1% ) błonnik pszenny (bez glutenu), aromat: wanilia
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2638/ 636
Węglowodany (g): 17,0
- w tym cukry (g): 3,8
Tłuszcz (g): 52,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 7,0
Błonnik (g): 7,9
Białko (g): 25,0
Sól (g): 4,0
Alergeny: orzeszki ziemne, soja
Możliwe alergeny: sezam, orzechy
Certyfikat: PL-096-024
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.
SKŁADNIKI:
- ciecierzyca w zalewie (400g)
- 2 łyżki pasty tahini
- 2 łyżki masła orzechowego
- przyprawa piernikowa do smaku (u mnie 2 łyżki)
- 1 łyżka karobu lub kakao cukier/ ksylitol/ erytrytol do smaku (u mnie 4 łyżki)
PRZYGOTOWANIE:
Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki. Produkty polecane do tego przepisu:
Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl