BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE BIO

ZDROWO NAMIESZANE Mieszanka na racuchy z mąką kokosową 210g - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5903317213222

Spróbuj naszej mieszanki do przygotowania Racuchów z mąką kokosową! Niezwykle proste w przygotowaniu i bardzo puszyste. Idealne na śniadanie i jako przekąska. Wartościowy skład i wyjątkowy smak racuchy zawdzięczają mące z surowego miąższu kokosa. Dodaj do surowego ciasta banana pokrojonego w plasterki lub starte jabłko i ciesz się codziennie nowym smakiem śniadaniowych racuchów. Paczka racuchów wystarczy na śniadanie dla 4 osobowej rodziny

SKŁADNIKI mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANA Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml MLEKA i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przerwóć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 818 kJ / 195 kcal Tłuszcz: 6,6 g; w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,5 g; Węglowodany: 25,0 g; w tym cukry: 8,3 g; Błonnik: 2,9 g; Białko: 7,7 g; Sól: 0,32 g.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie