SCHAR Mini-Bagietki bezglutenowe do zapiekania (2 x 75g)
Mini wersja Twojej tradycyjnej francuskiej bagietki, wykonana na zakwasie. Miękkie i puszyste bułeczki czekają na wypełnienie ulubionymi składnikami. Możesz je tostować, aby uzyskać dodatkową chrupkość lub jeść je prosto z monoporcjowego opakowania. Naprawdę uniwersalne i smaczne rozwiązanie dla Twojego głodu!
Masa netto: 2x75g
Producent: Schar
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, zakwas (z mąki ryżowej), mąka ryżowa, błonnik roślinny, syrop ryżoway, skrobia ryżowa, nieutwardzony tłuszcz roślinny, drożdże, izolat białka sojowego, cukier, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluoza, sól
Przepis
Czas: 15min
Trudność: Łatwe
Liczba porcji: 2
SKŁADNIKI:
- 1 Bagietka 350g
- 10 czarne oliwki bez pestek
- 10 zielone oliwki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka/łyżeczki oregano
- 2-3 pomidory
- 3 łyżka/łyżki oliwa z oliwek
- sól w miarę potrzeby
PRZYGOTOWANIE:
Bagietkę pokroić na kromki i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 5-6 minut. Po wyjęciu natrzeć czosnkiem i polać odrobiną oliwy, posypać solą i oregano. Na koniec ułożyć pomidory pokrojone w kostkę i ćwiartki drylowanych oliwek.