


*SOTO Mini sajgonki wegańskie w stylu tajskim (200g) - BIO
Ekologiczne, wegetariańskie sajgonki - doskonałe jako danie na ciepło lub jako zimna przekąska.
Sajgonki, to popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Sajgonki mają postać naleśniczków z nadzieniem warzywnym, mięsno-warzywnym lub krewetkowym, zazwyczaj jedzone są z różnego rodzaju sosami i dipami.
Wystarczy podgrzać i cieszyć się orientalnym smakiem.
Sposób przygotowania: Delikatnie podgrzać na patelni aż do uzyskania złocistobrązowej barwy. Sajgonki można również serwować na zimno.
Masa netto: 200g
Producent: SOTO
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Kraj producenta: Niemcy
Składniki: farsz: biała kapusta*, kiełki fasoli mung* (12%), czerwona papryka*, marchew*, tofu* (4%) (woda, ziarna SOI*, koagulant: siarczan wapnia), cebule*, płatki ziemniaczane*, makaron azjatycki* (1%), (mąka PSZENNA*, kasza manna z PSZENICY durum*), sos sojowy** (woda, ziarna SOI*, PSZENICA*, sól morska), sok cytrynowy*, kolendra*, sól morska, przyprawy*;
ciasto: woda, mąka PSZENNA*, olej słonecznikowy*, sól morska.
* certyfikowane składniki ekologiczne
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 725/172
Węglowodany (g): 25,0
- w tym cukry (g): 2,8
Tłuszcz (g): 5,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,7
Błonnik pokarmowy (g): 2,3
Białko (g): 5,1
Sól (g): 1,3
Alergeny: pszenica, soja
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. 2-7°C.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK