WEGETARIAŃSKI BIO

EKO BARĆ Miód leśny (380g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 1596
    Producent: EKO BARĆ
  • Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych, bardzo różnorodny miód, jego barwa (od jasnożółtej do ciemnożółtej lub ciemnozielonej), aromat i smak są zależne od składu nektaru w różnych okresach zbioru ( dziko rosnące kwiaty, podszycie leśne ). Miód leśny o różnych smakach w zależności od terminu zbioru, miód nierolniczy (dziki), wybitnie cenny, pochodzący z łąk śródleśnych i tzw. „zdrowego lasu”. Wzmacnia organizm i podwyższa odporność, zalecany przy chorobach górnych dróg oddechowych m.in. kaszlu, przeziębieniach, grypie, stosowany przy apatii, osłabieniu, poprawia przemianę materii, zawiera dużo olejków eterycznych. Miód biologicznie aktywny, tłoczony na zimno, pakowany ręcznie, niepodgrzewany, krystalizuje się szybko.

    Miód leśny - EKO

    Waga: 380g

    Producent: Pasieka "Eko-Barć" 1954

    Produkcja w Pasiece Eko-Barć opiera się wyłącznie na naturalnych metodach gospodarowania - bez środków chemicznych. Jakość produktów jest pod stałą kontrolą jednostek nadzorujących m.in. Agrobiotest.

    Przepis

    Muffiny z orzechami arachidowymi
    Muffiny z orzechami  arachidowymi

    SKŁADNIKI:

    • 4 łyżki płatków owsianych pełnoziarnistych  
    • 100 g jogurtu naturalnego 
    • 100 g mąki pszennej razowej
    • 100 g orzechów ziemnych prażonych bez soli
    • 3 łyżki miodu leśnego  
    • 50 g cukru trzcinowego brązowego 
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bio
    • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
    • 50 g masła orzechowego Terrasana
    • 1 jajo ekologiczne

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Połowę  orzechów  posiekać,  wymieszać  z  mąką  i  proszkiem  do pieczenia.  Płatki  owsiane  wymieszać  z  jogurtem  i  odstawić  na  kilkanaście  minut.  Jajo  wymieszać  z  cukrem,  olejem  i masłem orzechowym.  Dodać  do  nasiąkniętych  płatków  owsianych.  Całość wymieszać i przekładać do foremek na muffiny. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.  Pozostałe orzechy zanurzyć w miseczce z miodem i wyłożyć na wierzch każdej muffiny. Piec około 25 minut.