WEGETARIAŃSKI BIO

EKO BARĆ Miód malina leśna ekologiczny (200g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 1921
    Producent: EKO BARĆ
  • Eko-Barć jest pierwszą pasieką w Polsce wytwarzającą produkty pszczele zgodnie z kryteriami stowarzyszenia EKOLAND, zrzeszającego producentów żywności ekologicznej, bez chemii, w zgodzie z naturą. Jakość produktów jest pod stałą kontrolą niezależnych inspektorów. Eko-Barć jest rodzinną pasieką, posiadającą wielopokoleniową tradycję pszczelarską. Usytuowana jest w Borach Tucholskich na obszarze projektowanego rezerwatu biosfery o znaczeniu międzynarodowym. Naszą wizytówką jest piękna i nieskażona przyroda. Miody z pasieki Eko-Barć nie są pasteryzowane i są niestabilizowane chemicznie. Miód malina leśna jest delikatnym, łagodnym, odżywczym miodem dla dzieci i ludzi starszych. Zalecany jest przy zaburzeniach pracy serca i przeziębieniach.

    Miód malina leśna  - EKO

    Waga: 200g

    Producent: Pasieka "Eko-Barć" 1954

    Miód malina leśna przyjmuje barwę od złocistej (przed krystalizacją) po bladożółtą (po krystalizacji). Miód ma konsystencję kremową, drobnoziarnistą. Ze względu na dużą zawartość glukozy jego krystalizacja przebiega szybko w porównaniu do innych miodów.

    Miód malina leśna ma bardzo delikatny, łagodny smak, silnie odżywczy miód, bardzo dobry dla dzieci i ludzi starszych, podnosi odporność, działa napotnie, rozgrzewająco, antyseptycznie, przeciwgorączkowo, stosuje się przy przeziębieniach, schorzeniach górnych dróg oddechowych, nieżycie żołądka i jelit, niedokrwistości oraz prewencyjnie w miażdżycy, zalecany prze zaburzeniach pracy serca

    Miód biologicznie aktywny, tłoczony na zimno, pakowany ręcznie, niepodgrzewany, krystalizuje się szybko.

    Produkcja w Pasiece Eko-Barć opiera się wyłącznie na naturalnych metodach gospodarowania - bez środków chemicznych. Jakość produktów jest pod stałą kontrolą jednostek nadzorujących m.in. Agrobiotest.

    Przepis

    Kompot z suszu
    Kompot z suszu

    Składniki na 2 l kompotu:

    • 100 g suszonych jabłek,
    • 100 g suszonych śliwek,
    • garść suszonych moreli,
    • garść rodzynek,
    • kawałek laski cynamonu,
    • szczypta cynamonu w proszku,
    • 5 goździków,
    • 2 łyżki miodu,
    • 1 pomarańcza

    Przygotowanie:

    1. Suszone owoce zalać zimną wodą w takiej ilości,aby je przykryła i odstawić na noc (lub na kilka godzin).
    2. Zagotować 2 l wody razem z laską cynamonu i goździkami. Dodać miód i sypki cynamon, wlać suszone owoce wraz z wodą, w której się moczyły i gotować ok. 30 minut.
    3. Dodać pomarańczę pokrojoną w plastry,podawać ciepły lub schłodzony