

Miód Manuka MGO® 400+ (500g) MANUKA HEALTH
Dodaj recenzję
Kod: 9421023628995
Producent: MANUKA HEALTH
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów manuka z rodzaju Leptospermum scoparium. Miód z tego krzewu posiada aktywny składnik - methylglyoxal, który jest odpowiedzialny za antybakteryjne właściwości miodu. Krzew manuka rośnie w Nowej Zelandii. Miód z tego krzewu posiada aktywny składnik - methylglyoxal, który jest odpowiedzialny za antybakteryjne właściwości miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10mg/kg. W miodach Manuka osiąga natężenie od 100 do 1000mg/kg!
Więcej
Miód Manuka o zawartości metyloglyoxalu min. 400mg/kg (wysoka).
Masa netto: 500g
Producent: Manuka Health, Nowa Zelandia.
Składniki: 100% miód naturalny z krzewu manuka.
Sposób zażywania miodów Manuka MGO: miód Manuka spożywa się jak każdy miód, np. 2-3 łyżeczki rano na czczo, lub łyżeczkę trzy razy dziennie przed posiłkiem, lub jako słodzik do napojów, lub dodatek do potraw i wypieków.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 329kcal (1320kJ);
białko < 0,4g;
węglowodany 79,6g;
tłuszcze < 0,1g;
sód 12mg.