
Miód Manuka MGO® 550+ (250g) MANUKA HEALTH
Miód Manuka o zawartości metyloglyoxalu min. 550mg/kg (bardzo wysoka)
Krzew manuka rośnie w Nowej Zelandii. Miód z tego krzewu posiada aktywny składnik - methylglyoxal, który jest odpowiedzialny za antybakteryjne właściwości miodu.
Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10mg/kg. W miodach Manuka osiąga natężenie od 100 do 1000mg/kg!
Sposób zażywania miodów Manuka MGO:miód Manuka spożywa się jak każdy miód, np. 2-3 łyżeczki rano na czczo, lub łyżeczkę trzy razy dziennie przed posiłkiem, lub jako słodzik do napojów, lub dodatek do potraw i wypieków.
Masa netto: 250g
Producent: Manuka Health, Nowa Zelandia.
Składniki: 100% miód naturalny z krzewu manuka. Zawartości metyloglyoxalu min. 550mg/kg (bardzo wysoka).
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna 329kcal (1320kJ);
- białko < 0,4g;
- węglowodany 79,6g;
- tłuszcze < 0,1g;
- sód 12mg