Miód Manuka MGO 406+ (500g) WILDERNESS Certyfikat UMF13+

Kod: 9421904205628
Producent: WILDERNESS
Miód tak dziki i czysty jak kraina, z której pochodzi. Wyprodukowany przez trzecie pokolenie farmerów z Nowej Zelandii - to najczystszy, najbardziej zrównoważenie produkowany miód Manuka w Nowej Zelandii. "Nasze zrównoważone praktyki biznesowe obejmują wszystkie aspekty handlu, od pszczelarstwa i ekstrakcji, aż po butelkowanie złotego miodu, w naszych własnych markowych słoikach.” – Brent Greig Usytuowana wśród dzikich wzgórz porośniętych rodzimymi krzewami Manuka i nowozelandzkich strumieni dolina, skrywa pszczelarnię o powierzchni ponad 2000 hektarów. Ten odległy i nieskazitelny ekosystem Wilderness Valley pozwala wytwarzać wyjątkowe i równie nieskazitelnie czyste miody Manuka UMF™, które są doceniane przez konsumentów na całym świecie. Wytwarzany zgodnie z naturą, dziewiczy i autentyczny miód Manuka jest niezależnie certyfikowany przez najbardziej respektowany system UMF (Unique Manuka Factor). UMF™ nie tylko certyfikuje zawartość MGO, który jest odpowiedzialny za antybakteryjne właściwości miodu (Methylglyoxal - odkryty przez niemieckich naukowców), ale także testuje inne trzy czynniki miodu Manuka takie jak: Leptosperin, Dihydroxyacetone (DHA),Hydroxymethylfurfural (HMF) oraz Metyloglioksal, które są kluczowe dla poziomu aktywności i jakości. Składnik MGO jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10mg/kg. W miodach Manuka osiąga natężenie od 100 do 1000mg/kg!

Miód manuka UMF 13+ MGO 406+

Manuka to miód o wyjątkowych właściwościach, który jest jednym z najlepiej zbadanych i pożądanych miodów na świecie.

  • Miód Manuka Wilderness Valley oferowany jest w czterech kategoriach UMF™: 8+, 10+, 13+, 15+ oraz jako Manuka Blend, czyli mieszanka miodu Manuka i innych kwiatów.
  • Jakość produktów Wilderness Valley jest zawsze zgodna z opisem na etykiecie UMF Jar.
  • Logo UMF ™ znajdujące się na naszej etykiecie, gwarantuje konsumentom, że nasze produkty są zgodne z etykietą.
  • System certyfikacji UMF ™ jest używany do określenia unikalnej kompozycji występującej w miodzie Manuka, która nie występuje w żadnym innym rodzaju miodu.
  • Miód produkowany i oferowany przez Wilderness Valley jest w 100% bez żadnych dodatków.

Kolor: Dlaczego kolor oraz tekstura miodu Manuka są różne?

Miód jest produktem naturalnym, na który mają wpływ warunki sezonowe i regionalne. Niektóre obszary produkują miód jaśniejszy niż inne. Podobnie jak dobre wino, miód wraz z wiekiem może przybierać na smaku lub przybierać inną barwę.

Smak: miód Manuka jest gładki, o kremowej teksturze, a jednocześnie wyrazisty. Cechami charakterystycznymi miodu Manuka UMF™13+ jest mocne połączenie słodyczy - ziołowej i mineralnej -  z lekko gorzkim posmakiem. 

Zapach: wyjątkowo silny aromat przypominający runo leśne, a jednocześnie bardzo miły dla zmysłów.

Opakowanie: Dlaczego większość nowozelandzkich miodów Manuka sprzedawana jest raczej w plastikowych niż szklanych słoikach?

Plastik nie stanowi takiego zagrożenia bezpieczeństwa, jak szklany słoik. Nowozelandzkie słoiki z miodem Manuka są produkowane przy użyciu farmaceutycznego gatunku plastiku, który posiada wyższy indeks niż plastik spożywczy, w celu zapewnienia najwyższej jakości przechowywania tego bardzo specjalnego miodu.

Sposób zażywania miodów Manuka: miód Manuka spożywa się jak każdy miód, np. 2-3 łyżeczki rano na czczo lub łyżeczkę trzy razy dziennie przed posiłkiem. Można go jeść samodzielnie, bądź rozpuścić w letniej (nigdy gorącej) wodzie, można stosować jako słodzik do napojów albo dodatek do potraw i wypieków.

  • Produkt nieodpowiedni dla niemowląt poniżej 12 miesiąca życia.
  • W razie wątpliwości dotyczących spożycia skonsultuj się z lekarzem.
  • Zawartość MGO (methylglyoxalu) 406+.

 

Masa netto: 500g

Producent: Wilderness, Nowa Zelandia.

Składniki: 100% miód naturalny z krzewu manuka. Zawartość metyloglyoxalu min. 406mg/kg

Wartość odżywcza na 100 g:

Wartość energetyczna:1460kJ
Węglowodany (g): 84,5
 - w tym cukry (g): 76,5
Tłuszcz (g): 0,4
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1

Błonnik (g): 

Białko (g): 0,2
Sód (g): 3,7

 

Certyfikat:  WILDERNESS VALLEY jest  częścią Stowarzyszenia Honey Unique Manuka Factor, które jest niezależną organizacją honorowaną przez rząd Nowej Zelandii. Organizacja ta certyfikuje tylko najlepszej jakości miody Manuka za pomocą systemu klasyfikacji UMF™, który używany jest przez ponad 80% nowozelandzkich producentów.

Certyfikacja UMF™ 13+ mierzy w miodzie Manuka naturalne 4 markery: Leptosperin, Dihydroxyacetone (DHA), Hydroxymethylfurfural (HMF) oraz Methylglyoxal (MGO) - i zapewnia, że każdy słoik ma stale wysoką czystość oraz certyfikowaną jakość, co najmniej UMF™ 13+ (MGO 406+)

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni (sprawdź słoik).

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: NIE

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez cukru: NIE

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

 

Wilderness Valley - Wyprodukowany przez trzecie pokolenie farmerów z Nowej Zelandii

To najczystszy, najbardziej zrównoważenie produkowany miód Manuka w Nowej Zelandii. Chcesz lepiej poznać produkty Miody manuka Wilderness Valley? Zobacz nasz krótki materiał filmowy

Wilderness Valley  - Wyprodukowany przez trzecie pokolenie farmerów z Nowej Zelandii