BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE

SCHAR Mix B mieszanka do wypieku pieczywa, bezglutenowa Mix Bread (1kg)

(2 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 8008698004845
Producent: SCHAR
B jak ... bułeczki! Najbardziej imponująca mieszanka mąk do ciast na zakwasie we wszystkich jego formach! Stworzona specjalnie z myślą o chlebie, a eksperci od pieczenia na całym świecie przyznali jej znak jakości. Podziel się radością!

Masa netto: 1kg 

Producent: SCHAR

Kraj producenta: Włochy 

Składniki: skrobia kukurydziana , mąka ryżowa , włókno roślinne (psyllium, bambus) , mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%, mąki z soczewicy 3,6% , dekstroza , substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza ; sól. Może zawierać śladowe ilości soi . BEZ LAKTOZY (lactoza <0.007g/100g).

Wartości odżywcze w 100g:

  • wartość energetyczna 1429/337 kj/kcal
  • tłuszcz 0,6
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
  • węglowodany 78 g
  • - w tym cukry 2.6 g
  • błonnik 4,1 g
  • białko 2,6 g
  • sól 0,73 g

Alergeny: łubin

Certyfikacja: IT-016-117 

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 

 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu: TAK 

Bez laktozy: TAK

Bez dodatku cukru: TAK

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK   

JN

bardzo dobry produkt, polecam :)

EA

Piekę z niej chleb , pączki , ciastka .Jest niezawodna.Polecam!!!

Przepis

Piernik
Piernik

Przepis pochodzi z bloga wioletazysk.pl

dr Wiolety Zysk

Składniki:

  • 120 g mąki Mix B – Bread-Mix Schar
  • 125 g margaryny (można zamienić na masło)
  • 160 g gęstego dżemu (np. z porzeczek, śliwek) + dżem do przełożenia ciasta
  • 70 g cukru
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki przyprawa do piernika

Polewa:

  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mleka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka dowolnej bezglutenowej galaretki

Wszystko razem podgrzać. Schłodzoną polewą polać słochodzony piernik. Polewa jest bardzo słodka, można z niej zrezygnować.

Piernik można przełożyć dżemem i budyniem. Piernik można przełożyć tylko dżemem.

Sposób wykonania ciasta:

W misce zmiksować 3 całe jajka na puszystą masę. W oddzielnej misce za pomocą miksera wymieszać cukier z margaryną. Następnie do tej masy dodać, dżem, kakao, sodę, przyprawę do piernika, cynamon. Wszystko wymieszać mikserem. Do ciasta dodać mąkę i ubite jajka, wszystko wymieszać mikserem. Gotowe ciasto przełożyć do keksówki. Piec w rozgrzanym piekarniku do 170°C około 35 – 40 min. Przestudzony piernik przekroić, posmarować dżemem i budyniem. Polać polewą.