




Mix sałat ekologicznych wiosenny - opakowanie (100g) - BIO (I)
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Włochy / Niemcy
Skład: Portulaka, Sałata cięta czerwona, Gwiazdnica pospolita, Rukiew wodna
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis z produktem: Mix sałat ekologicznych wiosenny - opakowanie (100g) - BIO (I)
Składniki:
● 150 g groszku cukrowego
● 2 jajka
● 2 garście zieleniny
● 200 g Old Friends Kimchi
● 1 łyżeczka koreańskiej pasty gochujang
● 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
● 1 łyżeczka miodu
● 1 łyżeczka oleju sezamowego
● 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu
● sok z ½ limonki
Przygotowanie:
W małej miseczce mieszamy: pastę gochujang, sos sojowy, miód, olej sezamowy, miód, sok z limonki oraz olej sezamowy. Jajka wkładamy do wrzątku i gotujemy 8 minut. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki. Groszek wrzucamy na 20 sekund do wrzątku, a następnie szybko przekładamy do wody z kostkami lodu. Posiekane kimchi mieszamy z sałatą, groszkiem oraz dressingiem. Na wierzchu sałatki kładziemy przekrojone jajko.
Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.