BEZ LAKTOZY WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Zagęszczony produkt kokosowy (200ml) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8428532230092
    Producent: ECOMIL
  • Mleczko kokosowe Ecomil jest świetną alternatywą dla mlecznych i SOJOWYch śmietanek. NIE ŚCINA SIĘ PODCZAS GOTOWANIA. Mleczko można gotować i mieszać z kwaśnymi składnikami jak cytryna czy musztarda.

    Zagęszczony produkt kokosowy - BIO

     

    Objętość netto: 200ml

    Producent:  ECOMIL

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Hiszpania

    Składniki: baza kokosowa* 96,6% (miąższu kokosowego* 60%, woda), guma guar, naturalny aromat kokosowy.

    *pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.

     

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 310 kJ/ 75 kcal
    Węglowodany (g): 1,3
     - w tym cukry (g): 0,8
    Tłuszcz (g): 7,3
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 6,8

    Błonnik (g): 1,2

    Białko (g): 0,5
    Sól (g): 0,04

    Alergeny: soja

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

     

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK  

    Bez glutenu w składnikach: TAK 

    Bez laktozy: TAK 

    Bez cukru: TAK 

    Bez barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK 

    Bez orzechów: NIE

    Bez drożdży: TAK 

     

     


     

    Przepis

    Bananowy ryż
    Bananowy ryż

    Przepis na zdrowe śniadanie.

    Składniki:

    • 250 g ryżu
    • 400 ml napoju kokosowego Ecomil
    • 4 łyżki erytrytolu
    • 2 łyżeczki wanilii
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 40 g wiórków kokosowych
    • 200 ml kremu kokosowego Ecomil
    • 10 g drobno mielonej mąki kukurydzianej
    • 2 banany
    • 2 łyżeczki białych nasion sezamu

    Przygotowanie:

    1. Ryż moczyć w wodzie min. 12 godzin, odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą i ponownie odsączyć.
    2. Ryż przełożyć do sitka i postawić na krawędzi garnka z wodą, podgrzać na dużym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 40 minut.
    3. Podgrzać sok kokosowy w innym garnku na średnim ogniu razem z erytrytolem, esencją waniliową i solą i poczekać, aż się zagotuje.
    4. Zmieszać ryż, poprzednią mieszankę i wiórki kokosowe w dużej misce, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę.
    5. Rozcieńczyć krem kokosowy i drobną mąkę kukurydzianą w szklance i podgrzać mieszaninę w rondlu na małym ogniu przez 5 minut, mieszając.
    6. Obrać banany i pokroić je wzdłuż.
    7. Rozłożyć ryż na głębokich talerzach i udekorować bananami, sosem kokosowym i sezamem.

     

    Przepis: @veganiacos