ECOMIL Zagęszczony produkt kokosowy (200ml) - BIO
Objętość netto: 200ml
Producent: ECOMIL
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Składniki: baza kokosowa* 96,6% (miąższu kokosowego* 60%, woda), guma guar, naturalny aromat kokosowy.
*pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 310 kJ/ 75 kcal
Węglowodany (g): 1,3
- w tym cukry (g): 0,8
Tłuszcz (g): 7,3
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 6,8
Błonnik (g): 1,2
Białko (g): 0,5
Sól (g): 0,04
Alergeny: soja
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Przepis
Przepis na zdrowe śniadanie.
Składniki:
- 250 g ryżu
- 400 ml napoju kokosowego Ecomil
- 4 łyżki erytrytolu
- 2 łyżeczki wanilii
- 1/2 łyżeczki soli
- 40 g wiórków kokosowych
- 200 ml kremu kokosowego Ecomil
- 10 g drobno mielonej mąki kukurydzianej
- 2 banany
- 2 łyżeczki białych nasion sezamu
Przygotowanie:
- Ryż moczyć w wodzie min. 12 godzin, odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą i ponownie odsączyć.
- Ryż przełożyć do sitka i postawić na krawędzi garnka z wodą, podgrzać na dużym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 40 minut.
- Podgrzać sok kokosowy w innym garnku na średnim ogniu razem z erytrytolem, esencją waniliową i solą i poczekać, aż się zagotuje.
- Zmieszać ryż, poprzednią mieszankę i wiórki kokosowe w dużej misce, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę.
- Rozcieńczyć krem kokosowy i drobną mąkę kukurydzianą w szklance i podgrzać mieszaninę w rondlu na małym ogniu przez 5 minut, mieszając.
- Obrać banany i pokroić je wzdłuż.
- Rozłożyć ryż na głębokich talerzach i udekorować bananami, sosem kokosowym i sezamem.
Przepis: @veganiacos