NATUMI Napój ryżowy z algami morskimi (wapń) bez dodatku cukrów bezglutenowy (1l) - BIO
Napój ryżowy Natumi, podobnie jak pozostałe napoje tej firmy ma uniwersalne zastosowanie. Może być serwowany z lodami lub jako dodatek do owocowego shake. Dodatkowo nadaje się również do pieczenia oraz jako dodatek do deserów i musli. Świetnie sprawdzi się jako baza do szejków, kakao lub dodatek do kawy.
- naturalnie wolne od białek mleka, laktozy i glutenu
- delikatna naturalna słodycz
- bez dodatku cukrów**
- niska zawartość tłuszczów
- z wapniem z alg morskich Lithothamnium
Objętość netto: 1l
Producent: Natumi GmbH, Gierlichsstrabe 17, 53840 Troisdorf
Kraj pochodzenia: Niemcy
Składniki: woda, ryż* (14 %), olej słonecznikowy*, algi morskie Lithothamnium calcareum* (0,4 %), sól morska
Pochodzenie: rolnictwo UE / spoza UE
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 218 kJ / 52 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 0,3 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 0,6 g
Węglowodany: 10,0 g
- w tym cukry: 7,3 g
Wapń - 120 mg (15% GDA)**
Białko: 0,1 g
Błonik: 0,1 g
Sól: 0,08 g
** dzienna referencyjna wartość spoożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
Certyfikacja: DE-OKO-013
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.
Informacje dodatkowe: Wstrząsnąć przed spożyciem!
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |