BEZGLUTENOWE BIO

NATUMI Napój ryżowy z algami morskimi (wapń) bez dodatku cukrów bezglutenowy (1l) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 9020200031315
Producent: NATUMI
Produkt UHT. >> Naturalnie wolny od białek mleka, laktozy i glutenu. >> Bez dodatku cukrów. >> z wapniem z alg morskich >> Zawiera naturalnie występujące cukry. >> Niska zawartość tłuszczu. >> Nie nadaje się dla niemowląt.

Napój ryżowy Natumi, podobnie jak pozostałe napoje tej firmy ma uniwersalne zastosowanie. Może być serwowany z lodami lub jako dodatek do owocowego shake. Dodatkowo nadaje się również do pieczenia oraz jako dodatek do deserów i musli. Świetnie sprawdzi się jako baza do szejków, kakao lub dodatek do kawy.

  • naturalnie wolne od białek mleka, laktozy i glutenu
  • delikatna naturalna słodycz
  • bez dodatku cukrów**
  • niska zawartość tłuszczów
  • z wapniem z alg morskich Lithothamnium

Objętość netto: 1l

Producent: Natumi GmbH, Gierlichsstrabe 17, 53840 Troisdorf

Kraj pochodzenia: Niemcy

Składniki: woda, ryż* (14 %), olej słonecznikowy*, algi morskie Lithothamnium calcareum* (0,4 %), sól morska 

*certyfikowany składnik ekologiczny
zawiera naturalnie występuące cukry
 
NIE NADAJE SIĘ DLA NIEMOWLĄT 

 

Pochodzenie: rolnictwo UE / spoza UE

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 218 kJ / 52 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
 - kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 0,3 g
 - kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 0,6 g
Węglowodany: 10,0 g
 - w tym cukry: 7,3 g

Wapń - 120 mg (15% GDA)**
Białko: 0,1 g

Błonik: 0,1 g
Sól: 0,08 g

** dzienna referencyjna wartość spoożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

Certyfikacja: DE-OKO-013

Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.

Informacje dodatkowe: Wstrząsnąć przed spożyciem!

 

 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie