Nasi eksperci

Twój Ekspert poleca

Dieta to styl życia. Dla większości z nas słowo to kojarzy się negatywnie z różnego rodzaju wyrzeczeniami, spróbuj pomyśleć o tym zupełnie inaczej! Nasi eksperci doradzą Ci w wyborze odpowiednich produktów tak by uzupełnić swoją codzienną dietę o produkty z dodatkowymi własnościami, wesprzyj swój organizm w naturalny i przyjemny sposób jakim jest jedzenie. Dziel się z bliskimi tym co zdrowe i pyszne!

Laura i Jason Campbell

Laura i Jason Campbell

To rolnicy trzeciego pokolenia, producenci wysokiej jakości miodu Manuka, którzy odziedziczyli miłość i szacunek do ziemi. Rezygnują z konwencjonalnych technik rolniczych na rzecz zrównoważonych praktyk rolniczych, które chronią i ulepszają piękne środowisko w Nowej Zelandii

Miód z Wilderness Valley pochodzi ze spektakularnego, odległego i nietkniętego ekosystemu, który jest tak czysty jak produkowany miód. Położona na dzikich wzgórzach i lśniących rzekach Nowej Zelandii stacja Ruatiti, utopia produkująca miód i 5000 akrów raju.

Twój Ekspert poleca

Dieta to styl życia. Dla większości z nas słowo to kojarzy się negatywnie z różnego rodzaju wyrzeczeniami, spróbuj pomyśleć o tym zupełnie inaczej! Nasi eksperci doradzą Ci w wyborze odpowiednich produktów tak by uzupełnić swoją codzienną dietę o produkty z dodatkowymi własnościami, wesprzyj swój organizm w naturalny i przyjemny sposób jakim jest jedzenie. Dziel się z bliskimi tym co zdrowe i pyszne!

Agnieszka Kaniewska

Agnieszka Kaniewska

doradca dietetyczny, ekspert ds zdrowej żywności w Organic Market, diet coach, Absolwentka Akademii Medycznej i SGGW, ciągle zgłębiająca tajniki medycyny wschodu na kolejnych kursach.

Pasjonatka naturalnego trybu życia i naturoterapii.

Mama czwórki dzieci najchętniej stosująca w kuchni produkty ekologiczne i biodynamiczne.

Miód manuka to najczystszy, najbardziej zrównoważenie produkowany miód w Nowej Zelandii. Składnik MGO jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0–10mg/kg. W miodach Manuka osiąga natężenie od 100 do 1000mg/kg! Certyfikacja UMF (UniqueManukaFactor) określa zawartość MGO oraz testuje inne biologicznie aktywne czynniki, które warunkują wyjątkowość tego miodu. Manuka to miód o wyjątkowych właściwościach. Jest jednym z najlepiej zbadanych i pożądanych miodów na świecie. Spożywa się go jak każdy miód, np. 2–3 łyżeczki rano na czczo lub łyżeczkę trzy razy dziennie przed posiłkiem. Można go jeść samodzielnie, bądź rozpuścić w letniej (nigdy gorącej) wodzie, można stosować jako słodzik do napojów albo dodatek do potraw i wypieków.