![DIET-FOOD Nasiona na kiełki Lucerna [alfalfa] (80g) DIET-FOOD Nasiona na kiełki Lucerna [alfalfa] (80g)](/media/products/c8894c4526e9e92b4e5fae309c584b72/images/thumbnail/gallery_lucerna.webp?lm=1725771151)
DIET-FOOD Nasiona na kiełki Lucerna [alfalfa] (80g)
Kiełkowanie nasion jest zlożonym procesem biochemicznym, podczas którego uspione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmozonej aktywnosci biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjatkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie.
Nasiona lucerny do kiełkowania.
Waga: 80g.
Producent: Diet-Food.
Przepis z produktem: DIET-FOOD Nasiona na kiełki Lucerna [alfalfa] (80g)
SKŁADNIKI:
- 50 g papieru ryżowego
- 1 marchewka
- pęczek świeżej kolendry
- 100 g Old Friends KIMCHI
- 1 mango
- 100 g kiełków mung
- ½ zielonego ogórka
- 100 g makaronu ryżowego
- listki świeżej mięty
- 30 g fistaszków (orzechów arachidowych) Sos fistaszkowy:
- 2 łyżki masła orzechowego
- 40 ml soku z limonki Eko Wital
- 90 ml wody
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka płatków chili
- 1 łyżeczka imbiru, drobno posiekanego
Dressing miętowo- pomarańczowy:
- sok z jednej pomarańczy
- 2 łyżki soku z limonki Eko Wital
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka drobno posiekanego chili
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- 10 listków posiekanej mięty
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy sos fistaszkowy. Masło orzechowe rozcieramy z wodą, następnie dodajemy sok z limonki, sos sojowy, płatki chili i drobno posiekany imbir i całość dokładnie mieszamy.W drugiej miseczce przygotowujemy miętowo – pomarańczowy dressing, dokładnie mieszając wszystkie składniki. Marchewkę, mango i ogórka kroimy w słupki (julienne). Kimchi odsączamy z soku i drobno siekamy. Przygotowujemy ciepłą wodę. Jeden listek papieru ryżowego moczymy w wodzie przez 3 sekundy i układamy go na desce. Na nim układamy warzywa, kiełki mung, kimchi, mango, makaron ryżowy, przygotowany wcześniej według przepisu na opakowaniu oraz miętę i kolendrę. Zostawiamy po 3 cm z każdej strony, aby móc zawinąć sajgonkę. Na początku zawijamy boki do środka, następnie zawijamy w rulon. Postępujemy tak z każdą kolejną sajgonką. Gotowe podajemy z sosami, posypane fistaszkami oraz świeżą kolendrą.