WEGETARIAŃSKI BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Bagietka (opakowanie 3szt) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 3604
  • Bagietka  (opakowanie 3szt) BIO

    Bagietka przygotowana w 100% z organicznej mąki pszennej z ciasta o znacznie przedłużonej fermentacji z użyciem rozczynu pszennego, gdzie mąka i ciasto zyskują czas, żeby wszystkie naturalne procesy zostały zachowane.

    Masa netto: 3x160g

    Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

    Pochodzenie: Polska

    Skład: mąka pszenna typ 550*, woda, cukier trzcinowy*, drożdże*, sól morska

    *składniki pochodzenia ekologicznego

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1079/257
    Białko (g): 8,1
    Węglowodany (g): 54,8
    W tym cukry (g): 0,4
    Tłuszcz (g): 1,1
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
    Sól (g): 1,4

     

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK

    Produkt wegański: TAK

    Bez glutenu w składnikach: NIE

    Bez cukru:NIE

    Bez barwników: TAK

    Bez konserwantów: TAK

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: TAK

    Bez drożdży: NIE

    Przepis

    Bagietka z pomidorami i oliwkami
    Bagietka z pomidorami i oliwkami

    Czas: 15min

    Trudność: Łatwe

    Liczba porcji: 2

     

    SKŁADNIKI:

    • 1 Bagietka 350g
    • 10 czarne oliwki bez pestek
    • 10 zielone oliwki
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka/łyżeczki oregano
    • 2-3 pomidory
    • 3 łyżka/łyżki oliwa z oliwek
    • sól w miarę potrzeby

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Bagietkę pokroić na kromki i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 5-6 minut. Po wyjęciu natrzeć czosnkiem i polać odrobiną oliwy, posypać solą i oregano. Na koniec ułożyć pomidory pokrojone w kostkę i ćwiartki drylowanych oliwek.