NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb codzienny bezglutenowy (300g)
Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA
Pochodzenie: Polska
Skład: woda, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, mąka gryczana, skrobia z manioku (tapioka), olej rzepakowy, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), cukier, babka płesznik, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, drożdże, sól morska
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 860/207
Białko (g): 2,5
Węglowodany (g): 39,4
W tym cukry (g): 2,1
Tłuszcz (g): 4,6
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Sól (g): 1,1
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.