BEZGLUTENOWE

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb codzienny bezglutenowy (300g)

Dodaj recenzję
Kod: 5902729762205
Dla wszystkich osób wykluczających z pożywienia gluten i nabiał. W smaku zbliżony do normalnego chleba. Najłatwiejszy do zaakceptowania przez dzieci i osoby rozpoczynające dietę bez glutenu. Ciasto przygotowane na naturalnym bezglutenowym zakwasie na bazie mąki ryżowej i skrobi pszennej bezglutenowej. Nie zawiera mleka, tłuszczu zwierzęcego i jajek. Bezpieczny dla chorych na Celiakię i odpowiedni dla Vegan. Pozbawiony dodatków uznanych za niepożądane. Chleb wypiekany z podstawowych składników na autorskiej recepturze BioPiekarza hołdującego zasadzie “Tylko Zdrowy Chleb” Masa netto: 300g

Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

Pochodzenie: Polska

Skład: woda, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, mąka gryczana, skrobia z manioku (tapioka), olej rzepakowy, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), cukier, babka płesznik, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, drożdże, sól morska

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 860/207
Białko (g): 2,5
Węglowodany (g): 39,4
W tym cukry (g): 2,1
Tłuszcz (g): 4,6
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Sól (g): 1,1

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Brokułowe guacamole
Brokułowe guacamole

Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 1 szt. awokado
  • 3 różyczki brokułu
  • pół ząbka czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • 3 łyżeczki koperku
  • kromka chleba razowego
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.