


NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb jaglany z komosą bezglutenowy, bez cukru (300g) - BIO
Chleb jaglany z komosą, bez cukru BIO
Dla wszystkich osób wykluczających z pożywienia gluten i pszenicę. Bardzo oryginalny w smaku, na naturalnym bezglutenowym zakwasie na bazie mąki z quinoa (komosy ryżowej) i kasztanowej. Zastosowanie mąki jaglanej pozyskiwanej z prosa dostarczyło dużej ilości białek oraz łatwo przyswajanych tłuszczów. Wraz z komosą zostały dostarczone przede wszystkim węglowodany, proteiny i aminokwasy.
Nie zawiera:
- cukru
- drożdży
- środków spulchniających
- mleka
- tłuszczu zwierzęcego
- jajek
- bezpieczny dla chorych na celiakię i odpowiedni dla vegan
- pozbawiony dodatków uznanych za niepożądane
Masa netto: 300g
Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA
Pochodzenie: Polska
Skład: woda, mąka quinoa*, mąka jaglana*, mąka kasztanowa*, skrobia z manioku (tapioka)*, mąka ryżowa*, olej słonecznikowy*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), sól morska, babka płesznik*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa*
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1126/269
Białko (g): 6,77
Węglowodany (g): 42,52
W tym cukry (g): 2,02
Tłuszcz (g): 6,76
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,81
Sól (g): 0,91
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.