BEZGLUTENOWE BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb komosa z kasztanem bezglutenowy, bez cukru (300g) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 5902729762106
Dla wszystkich osób wykluczających z pożywienia gluten i pszenicę. Bardzo oryginalny w smaku, na naturalnym bezglutenowym zakwasie na bazie mąki z quinoa (komosy ryżowej) i kasztanowej. Zastosowanie tych dwóch mąk pozwoliło na zrównoważone dostarczenie błonnika pokarmowego, białek oraz tłuszczów nienasyconych. Nie zawiera cukru, drożdży, środków spulchniających, mleka, tłuszczu zwierzęcego i jajek. Bezpieczny dla chorych na Celiakie i odpowiedni dla Vegan. Pozbawiony dodatków uznanych za niepożądane.

 

 

Masa netto: 300g

Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

Pochodzenie: Polska

Skład: woda, mąka quinoa*, mąka kasztanowa*, skrobia z manioku (tapioka)*,
olej słonecznikowy*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), sól
morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa*, babka płesznik*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1136/271
Białko (g): 6
Węglowodany (g): 42,2
W tym cukry (g): 5,4
Tłuszcz (g): 7,4
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,8
Sól (g): 0,95

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Brokułowe guacamole
Brokułowe guacamole

Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 1 szt. awokado
  • 3 różyczki brokułu
  • pół ząbka czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • 3 łyżeczki koperku
  • kromka chleba razowego
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.