NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb komosa z kasztanem bezglutenowy, bez cukru (300g) - BIO (f)
Masa netto: 300g
Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA
Pochodzenie: Polska
Skład: woda, mąka quinoa*, mąka kasztanowa*, skrobia z manioku (tapioka)*,
olej słonecznikowy*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), sól
morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa*, babka płesznik*
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1136/271
Białko (g): 6
Węglowodany (g): 42,2
W tym cukry (g): 5,4
Tłuszcz (g): 7,4
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,8
Sól (g): 0,95
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.