WEGETARIAŃSKI BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb orkiszowy (300g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5902729761284
  • Chleb przygotowany z organicznej mąki orkiszowej i żytniej o różnej gradacji przemiału z dodatkiem orkiszowych otrąb z ciasta o przedłużonej fermentacji z użyciem rozczynu i zakwasu orkiszowego oraz zakwasu żytniego, gdzie mąka i ciasto zyskuje czas, żeby wszystkie naturalne procesy zostały zachowane.

    Chleb orkiszowy BIO

    Masa netto: 300g

    Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

    Pochodzenie: Polska

    Skład: mąka orkiszowa*, woda, ziarno orkiszu półekspandowane*, otręby orkiszowe*, cukier trzcinowy*, sól morska, drożdże*, babka płesznik*

    *składniki pochodzenia ekologicznego

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 990/234
    Białko (g): 9
    Węglowodany (g): 46,8
    W tym cukry (g): 1,1
    Tłuszcz (g): 1,1
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
    Sól (g): 0,76

    PRODUKT BIO: TAK

    Przepis

    Brokułowe guacamole
    Brokułowe guacamole

    Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

    SKŁADNIKI:

    • 1 szt. awokado
    • 3 różyczki brokułu
    • pół ząbka czosnku
    • szczypta soli morskiej
    • 3 łyżeczki koperku
    • kromka chleba razowego
    • gałka muszkatołowa
    • sok z cytryny

     

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.