BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb orkiszowy (300g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902729761284
Chleb przygotowany z organicznej mąki orkiszowej i żytniej o różnej gradacji przemiału z dodatkiem orkiszowych otrąb z ciasta o przedłużonej fermentacji z użyciem rozczynu i zakwasu orkiszowego oraz zakwasu żytniego, gdzie mąka i ciasto zyskuje czas, żeby wszystkie naturalne procesy zostały zachowane.

Masa netto: 300g

Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

Pochodzenie: Polska

Skład: mąka orkiszowa*, woda, ziarno orkiszu półekspandowane*, otręby orkiszowe*, cukier trzcinowy*, sól morska, drożdże*, babka płesznik*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 990/234
Białko (g): 9
Węglowodany (g): 46,8
W tym cukry (g): 1,1
Tłuszcz (g): 1,1
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Sól (g): 0,76

PRODUKT BIO: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Brokułowe guacamole
Brokułowe guacamole

Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 1 szt. awokado
  • 3 różyczki brokułu
  • pół ząbka czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • 3 łyżeczki koperku
  • kromka chleba razowego
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.