BEZGLUTENOWE BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb ryżowo-jaglany bezglutenowy, bez cukru (300g) - BIO

(2 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 5902729761185
Produkt dedykowany konsumentom nietolerującym glutenu oraz osobom na diecie bezglutenowej. Stosowany w pierwszym etapie przechodzenia na dietę bezglutenową. Delikatna struktura i smak, łatwa przyswajalność oraz duża ilość węglowodanów i białka w wydatny sposób uzupełniają organizm osób będących na diecie bezglutenowej. Organiczny bezglutenowy Chleb Ryżowo Jaglany BIO wypieczony jest wyłącznie na zakwasie świeżym, bez dodatku środków spulchniających i drożdży.

Masa netto: 300g

Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: woda, mąka ryżowo-jaglana*, mąka z komosy ryżowej*, mąka kasztanowa*, skrobia z manioku* (tapioka), olej słonecznikowy*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa*, babka płesznik* *składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 970/231
  • Białko (g): 3,99
  • Węglowodany (g): 39,74
  • - w tym cukry (g): 1,97
  • Tłuszcz (g): 5,36
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,55
  • Sól (g): 0,86

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
A

Pyszny chleb wkońcu znalazłam sprawdzony bezglutenowy chleb. Polecam

O

Smaczny zarówno na świeżo jak i po podpieczeniu w tosterze. Idealny dla uczulonych na gluten, jajka, drożdże. Ułatwia funkcjonowanie alergikom :)